Portugiserens tidligere holdkammerat: 'Spis aldrig frokost hos Ronaldo'

Cristiano Ronaldo scorede hattrick mod Spanien i Portugals første kamp ved VM. Onsdag møder europamestrene Marokko.

Cristiano Ronaldo er en imponerende atlet, men han er ikke kommet sovende til det. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Det må efterhånden være almen accepteret, at portugiseren Cristiano Ronaldo er blandt de allerbedste fodboldspillere i verden.

Real Madrid-spilleren bragede ind i VM-slutrunden med et hattrick i Portugals 3-3-kamp mod Spanien, og sædvanen tro har han alles øjne rettet mod sig i Rusland.

Han har hele fem Ballon d’Or-priser på kaminhylden, han har vundet fem Champions League-trofæer og et europamesterskab, og så har han en masse andet sølvtøj, der vil gøre de fleste professionelle fodboldspillere grønne af misundelse.

Men den 33-årige målmaskine er ikke kommet sovende til sine bedrifter.

Han lever et liv, der er skræddersyet til at præstere optimalt på fodboldbanen, og det medfører blandt andet, at portugiseren er meget bevidst om, hvad han spiser, og hvornår han træner. Men den stramme livsstil kan også gå ud over andre.

Det fortæller Patrice Evra, der er Ronaldos tidligere holdkammerat fra Manchester United-dagene, om i et interview med det britiske medie ITV.

- Jeg vil give et godt råd – når Ronaldo inviterer på frokost, så sig nej, siger West Ham-spilleren.

- Ronaldo spurgte engang, om jeg ville komme forbi og spise efter en træning. Da vi satte os ved bordet, så var der kun salat, kyllingekød og vand. Jeg troede, at der ville komme en stor bøf på bordet bagefter, men det skete ikke.

Men ikke nok med at måltidet var lige sundt nok til Evras smag, så skulle der også trænes bagefter, fortæller han.

- Jeg var lige blevet færdig med at spise, men så skulle vi spille fodbold, og efter det skulle vi i poolen for at svømme baner, inden vi sluttede af med sauna. Jeg kunne ikke forstå det, og jeg tænkte, om der var en kamp dagen efter, som jeg havde glemt, vi skulle spille.

- Det er derfor, jeg siger, at hvis han inviterer på frokost, så sig nej. Manden er en maskine – han træner hele tiden.

Men på trods af den sjove historie om frokost/træningen hjemme hos Ronaldo, så beundrer 37-årige Evra portugiseren.

- Han fortjener alt, han har opnået, for han har arbejdet så hårdt for det, siger han og fortæller en historie om Ronaldos vindermentalitet fra tiden i Manchester United.

- Han spillede bordtennis med Rio Ferdinand (tidligere Manchester United-anfører, red.), og Rio vandt over ham. Cristioano Ronaldo blev så sur, at han sendte sin fætter ud for at købe et bordtennisbord. Så trænede han i to uger derhjemme og vendte tilbage og bankede Rio i bordtennis foran os alle.

- Dét er Cristiano Ronaldo. Og derfor er jeg ikke overrasket over, at han vil vinde endnu en Ballon d’Or og vinde VM, for han er en vred mand, siger Evra.

Ronaldo er efterhånden blevet 33 år, men han ser på ingen måde ud til at være færdig med at regere i toppen af international fodbold.

Rent fysisk er han stadig i imponerende form, og farten i støvlerne er der stadig. Det gav han prøver på i kampen mod Spanien, hvor han under en sprint blev målt til en hastighed på 33,9 kilometer i timen.

Det er en enkelt kilometer i timen langsommere end Liverpool-spilleren Mohamed Salahs hurtigste sprint i hele sidste sæson i Premier League, skriver det amerikanske sportsmedie ESPN.

Evra og Ronaldo var holdkammerater i Manchester United mellem 2005 og 2009, hvor de vandt Champions League i 2008 og blev engelske mestre i 2007, 2008 og 2009.

Portugal spiller mod Marokko klokken 14.00, og kampen kan følges på TV2, LIGA på P3 og på dr.dk/vm.

Facebook
Twitter