Pussy Riot: Det var os, der afbrød VM-finalen

Den Putin-kritiske gruppe hævder, at de afbrød finalen for at protestere over politiske fanger i Rusland.

Dommeren måtte afbryde VM-finalen på grund af fire baneløbere.

Det var fire medlemmer af den Putin-kritiske aktivistgruppe Pussy Riot, der løb ind på fodboldbanen i Moskva og kort afbrød VM-finalekampen mellem Frankrig og Kroatien.

Det oplyser gruppen selv på både Facebook og Twitter.

De fire personer - to mænd og to kvinder - var iklædt politiuniformer, og et af medlemmerne nåede at highfive den franske fodboldspiller Kylian Mbappé, inden de blev båret af banen.

Ifølge gruppen var der blandt andet tale om en protest over de politiske fanger, som lige nu sidder fængslet i Rusland, og over den generelle politiske situation i landet.

Det er endnu ikke blevet bekræftet af de russiske myndigheder, at det var Pussy Riot, som afbrød kampen.

Gruppen blev verdenskendt, da tre medlemmer i 2012 blev fængslet for at have afholdt en aktion mod den russiske præsident, Vladimir Putin, i en kirke i Moskva.

Derudover har Pussy Riot tidligere ytret sig kritisk over korruption i Rusland, den amerikanske præsident, Donald Trump, og det, som de mener er uretfærdighed i retssystemet.

Et af medlemmerne, Olga Kurachyova, siger til nyhedsbureauet Reuters, at hun er blevet tilbageholdt af politiet, og at hun nu befinder sig på en politistation, der er tilknyttet Luzhniki-stadionet, hvor finalen blev spillet.

Her ses to af Pussy Riot-medlemmerne, Nadesjda Tolokonnikova (th.) og Sasha Klokova (tv.), da de deltog i Folkemødet i 2016. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
Facebook
Twitter