Robbie Williams åbner fodboldfest med finger til kritikerne

Foran 80.000 tilskuere på stadion og til millioner af tv-seere fra hele kloden fik britiske Robbie Williams sendt klar besked til sine kritikere ved VM-åbningsceremonien.

Før åbningsceremonien lovede den 44-årige britiske popstjerne Robbie Williams et 'tagselvbord' af alle sine største hits, når han indtog scenen i Luzhniki Stadium i Moskva.

Han løj ikke.

Med hittet 'Let Me Entertain You' fra 1997 indtog Robbie Williams Luzhniki Stadium iført et tydeligt lykkeligt smil og et bordeauxfarvet, leopardmønstret jakkesæt.

Og så var festen ellers sparket i gang med en hitparade, der fik tilskuerne til at danse og synge med.

- En hånd i vejret! To hænder i vejret! Hop! Hop! Hop! Også alle folk hjemme stuerne!, lød popikonets ordre fra podiet, mens han bad om tilladelse til at underholde de millioner af seere, der så med verden over.

44 år og stadig en gadedreng

Men det var særligt under nummeret ' Rock DJ', at Robbie Williams satte skub i showet. Her sendte han en hilsen til dem, der har kritiseret ham for at sige ja til at optræde til åbningsceremonien og dermed at modtage penge af den russiske stat.

Showmanden har udtalt, at han ikke får betaling for jobbet - og det gentog han under en alternativ version af 'Rock DJ'. Normalt går teksten:

'Pimpin' ain't easy, Most of them fleece me, Every night, Pimpin' ain't easy'.

Under åbningsceremonien var den ændret til:

'Pimpin' ain't easy, Most of them fleece me, but I did this for free,' mens han med et skæmlsk smil viftede sin miderste finger direkte op i kameralinsen.

Se videoen af Robbie Williams' alternative udgave af 'Rock DJ' i toppen af denne artikel.

Himmelsk gåsehud

Det var dog ikke narrestreger hele vejen igennem. Sammen med den prisvindende russiske sopran Aida Garifullina sang han sit allerstørste hit 'Angels', så hårene rejste sig.

Forud for ceremonien udtalte Williams, at Aida Garifullina synger som en engel. Meget passende for deres duet:

Robbie Williams, Aida Garifullina, den brasilianske fodboldverdenstjernen Ronaldo samt VM-maskotten Zabivaka under åbningsceremonien, hvor mere end 500 gymnaster, dansere, trampolinspringere også stod for underholdningen forud for åbningskampen mellem værtslandet Rusland og Saudi Arabien. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Fester ikke som en russer

- Jeg ville elske at spille 'Party Like a Russian'. Men jeg er desværre blevet bedt om ikke at spille den.

Sådan lød det fra Robbie Williams tidligere på ugen forud åbningsceremonien til nyhedsmediet Reuters.

'Party Like a Russian' optræder på albummet 'The Heavy Entertainment Show', som Robbie Williams udsendte i 2016.

En sang, der starter med ordene:

'It takes a certain kind of man with a certain reputation / To alleviate the cash from a whole entire nation''Det kræver en helt særlig mand med et helt særligt ry / At tage sparepengene fra en hel nation'

Modtagelsen af sangen i Rusland var delt. Det russiske tabloidmedie 'Life' mente sågar, at Robbie Williams aldrig ville blive inviteret til at optræde i landet igen.

Så galt gik det tydeligvis ikke.

En drengedrøm

Om jobbet som hovednavn i en overdådig åbningsceremoni sagde Robbie Williams, der selv er meget stor fodboldfan, inden showet:

- Jeg har opnået mange ting i min karriere, og at åbne FIFA World Cup foran 80.000 stadion-fodboldfans og flere millioner fans verden over er en drengedrøm, der går i opfyldelse.

Fodboldfan Williams har i øvrigt tidligere sammenlignet popstjerner med fodboldstjerner i forbindelse med sin koncert i København i august sidste år:

- Popstjerner er for kvinder, hvad fodboldhold er mænd. Dét, drenge føler for F.C. København eller landsholdet, er det samme som piger - og også drenge, men generelt piger - oplever med popstjerner.

Ingen officiel VM-sang

Lidt overraskende for den festlige åbningsceremonien var det dog, at årets officielle VM-sang ' Live It Up' af Will Smith, Nicky Jam og Era Istrefi ikke var en del af en ceremoni, hvor musik ellers var i fokus.

Til gengæld kan du høre sangen her:

Facebook
Twitter