Schmeichel afviser kritik af russisk tv-program: 'Det drejer sig om fodbold, ikke politik'

Peter Schmeichel erkender dog, at han udtrykte sig uheldigt om vestlige medier, skriver TV2.

Peter Schmeichel prøver i et nyt program på russisk tv kræfter med at male trædukker.

Den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel har ikke meget til overs for den kritik, der er haglet ned over ham på det seneste.

Det fremgår af en mail, han har sendt til TV2.

Schmeichel er blevet kritiseret for sit tv-program, "The Schmeichel Show", der sendes på den statskontrollerede russiske tv-kanal Russia Today (RT) i forbindelse med VM i fodbold til sommer.

Men i mailen afviser han, at tv-programmet skulle være en brik i et politisk spil.

- Nu må I stoppe. Jeg har ingen holdninger til hverken det ene eller det andet. Jeg elsker fodbold og glæder mig til VM uanset, hvor VM bliver spillet, skriver Peter Schmeichel.

"Schmeichel er en lille brik"

Det første af programmerne blev sendt i sidste uge, og heri viser Peter Schmeichel rundt i de byer, der skal være vært for VM i fodbold til sommer.

Og selvom det virker harmløst har programmet fået hårde ord med på vejen.

- Det er problematisk, fordi det er RT. Peter Schmeichel bliver en lille brik i en del af det statskontrollerede mediekonglomerat, der har en central rolle i den måde, hvorpå Rusland forsøger at påvirke de politiske præferencer i verden, har seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier Flemming Splidsboel tidligere sagt til DR.

Brugte et uheldigt udtryk

Kritikken af Schmeichel er især taget til, efter en teaser for programmet viste et interview med FIFA-præsident Gianni Infantino, hvor Schmeichel siger, at vestlige medier kører spin på Rusland og sikkerheden ved VM.

Og lige netop det udsagn fortryder Schmeichel nu.

- Jeg laver tv, og jeg kom til at bruge et uheldigt udtryk, noget du sikkert selv også er kommet til fra tid til anden, skriver han i mailen, som er sendt til TV2-vært Morten Ankerdal.

I mailen fortsætter Schmeichel ifølge TV2: - Hvis TV 2 er så stødt over Rusland og mit arbejde, så synes jeg, at de skal tage konsekvensen og afgive deres rettigheder til at vise fodboldturneringen.

Målmandslegenden fortæller samtidig, at han på sin rejse rundt i Rusland aldrig har følt sig usikker, og at han derfor nok er blevet stødt over, at 'vestlige medier' kaldte det farligt at tage til Rusland.

- Folk skal bare komme til Rusland og se VM i fodbold. For det er det, fodbold drejer sig om. Ikke alt det politik. Det blander jeg mig overhovedet ikke i, skriver han også.

Desuden understreger han, at han selv bestemmer alt indhold i sine programmer.

Facebook
Twitter