'Skyggespillerne' skal forstærke landsholdet mod Sverige

Med fire afbud til lørdagens testkamp vil landstræner Åge Hareide se sine reserver i aktion.

Åge Hareide på træningsbanen i Sverige med landsholdet. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Det bliver uden Christian Eriksen, Nicklas Bendtner, Andreas Cornelius og Andreas Bjelland, når landsholdet i aften tørner sammen med Sverige i den næstsidste testkamp inden VM i Rusland.

Christian Eriksen er således i Odense for at kunne deltage ved sit barns fødsel, mens det er skader, som holder de tre førnævnte spillere væk fra banen lørdag aften.

Derfor vil der også blive spilletid til den gruppe af spillere fra landsholdet, som Åge Hareide betegner som 'skyggespillere'.

Det er den gruppe af spillere, der finder sig i at være med, uden at blive brugt særlig meget på banen. Til gengæld står de klar til at gå direkte ind, hvis der skulle blive brug for det. Som i aften, lyder det fra landstræner Åge Hareide.

- Vi skal helst ikke skifte os svagere - vi skal skifte os stærkere. Spillerne, som kommer ind, skal kende deres rolle. Nogle gange er det forkert, at man kalder spillere for reserver, og at holdet således må fungere dårligere med dem. Vi vil have, at holdet skal fungere på samme måde, når vi skifter ud, siger landstræneren, som på pressemødet forud for kampen meldte ud, at det vil blive Michael Krohn-Dehli, som overtager Christian Eriksens plads.

Derudover nævnte Åge Hareide også Andreas Christensen og Jens Stryger Larsen, som gode eksempler på de føromtalte 'skyggespillere', der også kan spille flere positioner.

- Vi vil have, at holdet skal fungere på samme måde, når vi skifter ud. Derfor er det også en fordel at have en gruppe spillere sammen over tid, hvor de arbejder med deres rolle meget klart, og bliver bekendt med måden, vi vil spille på, siger Åge Hareide.

Facebook
Twitter