Spiller i den næstbedste række i Danmark: Nu skal han til VM

Den 23-årige målmand Frederik Schram spiller i den danske 1. division, men skal med Island til VM. 

Frederik Schram i aktion for Island i en træningskamp mod Peru. Nu skal den unge målmand med til VM. (Foto: Steven Ryan © Scanpix)

Humøret var højt hos FC Roskilde-keeper Frederik Schram, kort før han skulle til træning i den danske 1. divisionsklub fredag.

I bilen på vej til træningen tikkede der en sms-besked ind på islændingens telefon, og den var ikke til at tage fejl af.

Beskeden fortalte, at Frederik Schram var udtaget til Islands VM-trup, og målmanden kan derfor se frem til en sommer med VM-fodbold på den største scene i Rusland.

- Det er fantastisk og ikke til at forstå - helt overvældende. Det er svært at forstå, hvad det indebærer, selv om jeg jo godt ved, at jeg skal til VM, siger en glad Frederik Schram ifølge FC Roskildes hjemmeside.

Den 23-årige målmand er født i Danmark og har dansk far og islandsk mor.

Første Roskilde-spiller til VM

Han var ungdomsspiller i OB, inden han via FC Vestsjælland kom til FC Roskilde i 2016.

- Jeg var omkring det islandske landshold, inden jeg kom til Roskilde, men det er tiden her, hvor jeg har taget større og flere skridt mod at blive en fast del af landsholdet, siger målmanden blandt andet.

Han bliver den første Roskilde-spiller i historien, der er udtaget til et VM i fodbold, hvor de øvrige målmænd er Hannes Halldorsson fra Randers FC og Alex Runarsson fra FC Nordsjælland.

Når sæsonen slutter i 1. division, så går turen til Island 30. maj, hvor to testkampe venter, inden truppen rejser til Rusland.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter