Stines søn svinede landsholdsspiller på nettet:'Det er fuldstændig uacceptabelt'

En 12-årige dreng var en af mange, der skrev hadefulde ting om landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen efter VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Nicolai Jørgensen var tydeligt træt af af situationen, efter han brændte det afgørende straffespark i kampen mod Kroatien. (© dr)

Fodboldspilleren Nicolai Jørgensen er blevet hængt ud på de sociale medier, efter han søndag brændte det afgørende straffespark for det danske landshold i VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Adskillige personer har givet udtryk for deres holdning til Feyenoord-angriberen, og med udmeldinger som ”fuck dig homo”, ”fuck du er lort dit fede svin jeg smadrer dit hjem din so”, er der ikke tvivl om, at de er langt over grænsen for almindelig god opførsel på nettet.

Kigger man nærmere på afsenderne af de hadefulde udmeldinger, så fremgår det, at mange af dem er skrevet af meget unge mennesker.

En af dem er en 12-årige dreng, der skriver ”Fuck dig dit fucking lortedyr du er den værste fodboldspiller i verden og du har gjort intet godt for Danmark i VM din fucking amatør”, til Nicolai Jørgensen.

DR Sporten har været i kontakt med drengens mor, der er meget chokeret over sin søns opførsel, som hun blandt andet kalder for ”rædselsfuld” og ”gyselig”.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg kan ikke sige andet, end at vi er skuffede, vrede og kede af det, og det får han at vide med jævne mellemrum. Vi har taget hans telefon, og vi kan kun beklage meget.

Moren blev allerede kontaktet mandag aften, da flere personer uafhængigt af hinanden havde fundet frem til hende og gjorde hende opmærksom på sønnens opførsel på de sociale medier.

Efterfølgende tog hun sammen med sin mand en alvorssnak med deres 12-årige søn.

- Man spørger jo hvorfor, og han prøvede at undskylde det med, at han handlede i affekt, siger hun.

- Men vi har jo konstant en dialog kørende omkring brugen af ord som ”fuck”, så vi er vildt flove over det, og det skal aldrig nogensinde gentage sig.

Moren er folkeskolelærer, og hun arbejder ofte med at lære børn om deres brug af sociale medier, og derfor er hun specielt ked af, at familien er endt i situationen.

- Jeg har jo desværre også haft en del sager i forbindelse med mit arbejde, hvor børn truer hinanden, så jeg ærgrer mig jo gul og grøn over, at min egen søn kan finde på at skrive sådan noget, for det er ved gud ikke et emne, som vi ikke har haft samtaler om.

Moren har valgt at tale om situationen, da hun mener, at der er et meget vigtigt budskab til forældre, som hun gerne vil ud med, for at andre familier ikke ender i lignende situationer.

- For mig som lærer og mor siger det mig bare, at vi må aldrig stoppe med at tale med vores børn om disse problemstillinger, for de forstår simpelthen ikke alvoren af det.

Vi fortæller ham jo også, at det her er sådan noget, der kan begrænse hans fremtid i forhold til job og andet. Internettet glemmer ikke. Selv om man sletter det, så ligger det derude alligevel, siger hun.

Moren beklager over for Nicolai Jørgensen og fortæller, at familien vil have flere samtaler om emnet, og at drengen vil blive holdt ekstra godt øje med fremadrettet.

- Vi har sanktioneret ham ved at tage hans lommepenge og telefonen, og så skal vi have adgang til hans Instagram, Snapchat og alt andet, vi kan komme ind over, siger moren.

Nicolai Jørgensen har også modtaget dødstrusler, og DBU fortalte tidligere tirsdag, at de ville blive meldt til politiet.

DR Sporten er bekendt med familiens efternavn, men har af hensyn til familien ikke valgt at bringe det.

Facebook
Twitter