Stoleleg i VM-truppen: Hareides kabale skal gå op

Landsholdets VM-trup er blevet skåret ned til 27 mand. Men der er stadig fire spillere, der ryger fra før. DR Sportens fodboldkommentator ser nærmere på spillerne på vippen.

Kasper Dolberg er en af de spillere, der er ifølge Andreas Krauls vurdering er i farezonen for, at blive sorteret fra til den endelige danske VM-trup. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix) (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Før den fjerde juni skal den danske fodboldlandstræner Åge Hareide have fundet sin endelige VM-trup på 23 spillere.

Og hvis landstræneren kommer til at følge sin taktik med at ville have otte forsvarsspillere, seks midtbanespillere og seks angribere tegner der sig et billede af, hvilke spillere der er i fare for at miste deres VM-billet.

Derfor har DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul kigget nærmere på spillerkabalen.

Forsvar

I forsvaret er der på nuværende tidspunkt ni spillere. Og derfor regner Andreas Kraul med, at yderligere én forsvarsspiller må forlade VM-truppen.

- Jeg tror, at det ligger til at være Peter Ankersen, der er i mest overhængende fare. Og efter ham, er det nok Jonas Knudsen. Men Knudsen gjorde et rigtigt godt indtryk i den seneste landsholdssamling. Så det er nok Ankersen, der er på det yderste mandat, siger Andreas Kraul.

Midtbane

På den danske midtbane er der syv spillere, og derfor regner Andreas Kraul med, at der også skal skæres en enkelt spiller fra på banens midte.

- Her regner jeg med, at duellen står mellem Michael Krohn-Dehli og Mike Jensen, som også lidt dækker den samme position, forklarer Andreas Kraul.

Udover de to tror Andreas Kraul også, at Åge Hareides faste midtbanemand William Kvist skal bevise sit værd efter manglende spilleminutter for sit hold FCK.

- Han er lidt til eksamen i de næste par uger med testkampe og træninger. Han skal vise, at han er der, hvor han skal være. Men jeg tror, at der skal meget til, for at han ikke bliver udtaget, vurderer Andreas Kraul.

Angreb

Den del af banen, hvor der er flest ubesvarede spørgsmål er i angrebet, hvor der stadig er otte spillere tilbage i den danske trup, hvor man regner med, at blot seks angrebsspillere kommer med til Rusland.

- Det er umiddelbart Kasper Dolberg, der er yderst på vippen. Jeg var allerede overrasket over, at han stadig er i truppen. Derudover tror jeg, at Viktor Fischer og Martin Braithwaite skal kæmpe om en plads, siger DR Sportens fodboldkommentator.

Det hele afhænger dog af Nicklas Bendtner og Andreas Cornelius' fysiske tilstand. Begge spillere døjer nemlig med skader.

Facebook
Twitter