Svensker blev udsat for dødstrusler: 'Jeg bærer stolt trøje og flag'

Svenske Jimmy Durmaz har været i uvejr på de sociale medier efter Sveriges nederlag til Tyskland.

Jimmy Durmaz står og læser pressemeddelelsen op foran sine holdkammerater. (Foto: 10300 Maja Suslin/TT © Scanpix)

Der har ikke været sjove 24 timer for det svenske fodboldlandshold, der løb ind i et forfærdeligt nederlag mod Tyskland i går, hvor det afgørende mål faldt i fire minutters overtid.

Men det har været et endnu hårdere døgn for Jimmy Durmaz, der begik det frispark, som Toni Kroos scorede på efterfølgende.

Han er nemlig løbet ind i en masse hån og trusler på de sociale medier, og flere af dem har endda været med racistiske undertoner.

Derfor var der også en speciel stemning til dagens svenske træning, der blev indledt med, at Jimmy Durmaz læste en pressemeddelelse op, hvor han først tog kraftigt afstand fra de racistiske bemærkninger, der er blevet kastet i hans retning.

- Men at blive kaldt ’blattejävel’ (svensk racistisk udtryk, red.) og selvmordsbomber, at få trusler mod min familie, mod mine børn og at få dødstrusler. Det er helt uacceptabelt.

- Jeg er svensk, og jeg bærer stolt både vores trøje og flag. Så samtidig vil jeg gerne takke alle de fantastiske mennesker derude, som spreder glæde. Det varmer os alle sammen. Vi står forenede. Vi er Sverige, læser Jimmy Durmaz op.

Efterfølgende vender han sig rundt mod sine holdkammerater, der står samlet bag ham, og de råber i kor ’fuck racisme!’

Sveriges mulighed for at gå videre fra gruppen blev markant sværere med gårsdagens 2-1-nederlag til Tyskland. Kravet er efter alt at dømme en sejr mod Mexico i den sidste kamp.

Facebook
Twitter