Sveriges trumfkort i skæbnekamp: Har en fordel på syv centimeter

Når Sverige og Mexico onsdag tørner sammen, så har de høje svenskere en højdefordel på syv centimeter.

det svenske landshold beatår af lange mænd, og det skal udnyttes mod Mexico. (Foto: IVAN ALVARADO © Scanpix)

Mexico har en pointmæssig fordel i forhold til Sverige inden onsdagens afgørende VM-kamp i gruppe F, men svenskerne har også en fordel. En fordel på syv centimeter.

De svenske spillere er med en gennemsnitshøjde på 186 centimeter det højeste landshold ved VM-slutrunden i Rusland, og det er altså hele syv centimeter mere end gennemsnittet hos det latinamerikanske mandskab.

Og det skal udnyttes, fortæller anfører Andreas Granqvist.

- Vi viste i kampene mod Sydkorea og Tyskland, at vi er utroligt stærke både defensivt og offensivt på standardsituationer. Vi skabte 8-9 chancer mod Sydkorea og 2-3 mod Tyskland, som er et godt hold, og vi var tæt på at score, siger Granqvist, der med sine 192 centimeter er den højeste markspiller på landsholdet, til det svenske medie Aftonbladet.

- Det er klart, at det er en vigtig fordel, for det er sådan noget, der kan afgøre kampe som disse. Vi kommer til at være meget fokuserede på standardsituationer (i kampen mod Mexico, red.), for vi kan afgøre kampen på de muligheder, der så opstår.

Hvis landstræner Janne Andersson vælger at bruge de samme 11 spillere fra start, som han brugte mod Tyskland, så vil de 6 højeste spillere på banen være svenskere.

Mexico har endnu ikke indkasseret mål mod sig ved dette VM på dødboldsituationer og har maksimumpoint efter de to første kampe mod Tyskland og Sydkorea.

Sverige tabte i overtiden 1-2 til Tyskland, men tog en sejr på 1-0 over Sydkorea og har derfor tre point.

Kampen spilles klokken 16.00 og den kan fælges på TV2 og i LIGA på P3.

Facebook
Twitter