Thomas Delaney og 110.000 andre danskere kunne ikke se forskel

Lørdagens landskamp mellem Danmark og Mexico gav problemer for farveblinde seere.

Her kan du høre, Thomas Delaney tage fusen på radioværter.

Der blev spredt VM-stemning rundt i de danske stuer, da Danmark lørdag slog Mexico 2-0 i den sidste forberedelseskamp inden slutrunden i Rusland. Men for en del danskere var oplevelse ikke udpræget god.

Danmark optrådt i røde trøjer og hvide shorts, mens Mexico var iført grønne trøjer og hvide shorts. Det gjorde det meget svært for rødgrøn-farveblinde seere at kende forskel på de to holds spillere, og faktisk var en enkelt landsholdsspiller også lidt i problemer.

- Jeg har én gang i midt liv oplevet det på tv, hvor Panathinaikos og Manchester United spillede, og så var der forleden på banen, hvor det var lidt svært at se, hvem jeg var på hold med, og hvem jeg var imod, siger Thomas Delaney til P3.

Den danske landsholdsspiller mandag formiddag ringede til radioprogrammet ’Danskerbingo’ på P3, da han var på vej i lufthavnen for at rejse til VM i Rusland. 'Danskerbingo' snakkede om problemerne for farveblinde, og den danske midtbanespiller ville gerne lige give sit besyv med. Det gjorde han så ved at ringe ind som en ganske menig lytter.

- Nu har jeg spillet halvandet år i Werder Bremen med grønne trøjer, og vi har mødt røde hold, så det er ikke et problem hver gang. Faktisk er det første gang i mit liv, jeg har prøvet det på den måde.Den danske landsholdsspiller er selv rødgrøn-farveblind, og han har faktisk svært ved at forklare, hvordan det opleves, når de to farver flyder sammen og ikke kan skelnes fra hinanden.

- Når folk står ved siden af hinanden, er det intet problem at se forskel, men når det går hurtigt, og folk er i periferien, så kan det være lidt svært. Det er svært at beskrive, hvordan det ser ud. Det er som forskellige nuancer af samme farve. Normalt spiller man også i forskellige shorts, men det gjorde vi ikke, så det blev endnu sværere, siger Thomas Delaney.

Thomas Delaney er en af 100.000 danske mænd, der er farveblinde. Kun 10.000 kvinder lider af farveblindhed.

I klippet øverst i artiklen kan du høre, hvordan Thomas Delaney fuldstændig tager fusen på de to P3-værter, der ikke kan høre, at det er en landsholdsstjerne, de har i røret.

Facebook
Twitter