Thomas Helmig opfylder landsholdets drøm: Bliver manden bag Danmarks VM-sang

Sangeren sender herrelandsholdet til Rusland med ny sang. 'Kæmpe ære', siger Helmig.

Thomas Helmig, Blue stage, Northside 2017 (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Sangeren Thomas Helmig står bag Danmarks officielle sang til VM i Rusland.

’Hele Danmark op at stå’, hedder den og udkommer til juni.

Det oplyser DBU.

- Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv, udtaler sangeren i en pressemeddelelse.

DR Nyheder har været i kontakt med Thomas Helmigs agent. Han oplyser, at Helmig ikke vil udtale sig yderligere om VM-sangen på nuværende tidspunkt.

Rygter efter fest i omklædningen

Der har længe været rygter om, at Helmig kunne være i spil som kunstneren bag sangen, der skal skabe god stemning og sende de danske herrer godt af sted i turneringen.

På Twitter har fodboldorganisationen i dag lagt en video op, hvor man ser spilleren Viktor Fischer tilbage i november 2017 tale direkte ind i kameraet.

- Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang. Få det lige arrangeret med DBU’s presseafdeling, siger han.

I baggrunden brager Helmigs megahit fra 1990'erne 'Det er mig der står herude og banker på'.

Som kommentar til videoen skriver DBU i dag:

- Spillerne er blevet hørt.

Men det har ikke været helt nemt for Helmig at skrive VM-sangen, fortæller han.

- Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt, siger han.

Slagsang for AGF

Herrelandsholdet bidrager også i sangen som kordrenge, og spillerne er glade for, at Helmig har takket ja til at synge for hele fodbolddanmark, siger Viktor Fischer i DBU's pressemeddelelse:

- Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores – og hele Danmarks – VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden.

Thomas Helmig har ved flere lejligheder erklæret sin kærlighed til spillet på grønsværen og aarhusianerens hjerte banker for fodboldklubben AGF.

Sammen med bl.a. Flemming ’Bamse’ Jørgensen var han i 2005 manden bag en fælles slagsang for AGF og håndboldholdet fra Århus GF.

16. juni skal de danske spillere på VM-banen for første gang, når landsholdet møder Peru.

Facebook
Twitter