Tidligere Uefa-præsident Platini: Vi snød for at få drømmefinale ved VM

Michel Platini indrømmer, at der var "en smule snyd" og "rævestreger" indblandet i VM-lodtrækningen i 1998.

Zidane scorer til 1-0 i VM-finalen i 1998, som Frankrig vandt med 3-0 over Brasilien. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den franske fodboldlegende Michel Platini afslører med 20 års forsinkelse, at der blev fusket med VM-lodtrækningen i 1998.

Lodtrækningen magede det således, at Frankrig og Brasilien ikke kunne møde hinanden før finalen, hvis de ellers vandt deres respektive grupper, som det skete.

- Frankrig-Brasilien i finalen, det var alles drøm. Der var en smule snyd, siger Michel Platini i et interview med radiostationen France Bleu Sport.

Interview kommer søndag

Hele interviewet sendes søndag, men flere nyhedsbureauer og medier har fået fat i et par citater fra interviewet på forhånd.

- Vi brugte ikke seks år på at organisere VM uden at lave et par rævestreger. Tror du, andre VM-arrangører undlod det? siger og spørger den franske legende i interviewet.

Den nu tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, er udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Både han og den forhenværende præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, blev dømt i forbindelse med den store korruptionsskandale, der har klæbet til Fifa i flere år.

VM-finalen i fodbold i 1998 blev vundet 3-0 af Frankrig.

/ritzau/

Facebook
Twitter