Tre grunde til, at Danmark slår Australien

DR’s kommentator, Andreas Kraul, zoomer ind på VM-kampen mod Australien. Christian Eriksen er en afgørende faktor.

(Foto: Grafik: DR Sporten © dr)

Det danske herrelandshold kan tage et stort skridt mod 1/8-finalen ved VM, når de torsdag eftermiddag møder Australien i den russiske VM-by Samara. Danmark åbnede med sejr over Peru, mens Australien tabte deres først kamp i gruppe C til Frankrig.

Vi har fået DR Sportens kommentator, Andreas Kraul, til at kigge nærmere på opgøret, og han peger her på tre årsager til, at Danmark vinder over Australien.

1. Christian Eriksen

- Hareide har sagt, at kampen mellem Australien og Danmark er 50-50. De er begge gode, velorganiserede kollektiver med fysisk styrke. Men i den ligning mangler simpelthen Christian Eriksen, for Danmark har en verdensstjerne, og det har Australien ikke, siger Andreas Kraul.

- Eriksen var ikke en funklende juvel mod Peru, men han lavede trods alt assist til målet, og fornemmelsen er, at han nok var lidt nervøs i den første kamp. Han kommer til at blive bedre og bedre, og Australien har simpelthen ikke nogle, der kan måle sig med ham.

2. Kasper Schmeichel

- Schmeichel viste i kampen mod Peru, at han er så fokuseret, så klar på VM, så ærgerrig på egne og Danmarks vegne, at det er et vildt trumfkort, vi råder over i Kasper Schmeichel. Han reddede simpelthen sejren mod Peru med sine redninger, og jeg har på fornemmelsen, at han også meget vel kan blive afgørende i denne kamp mod Australien, siger Kraul.

3. Det mentale overskud

- Danmark kommer med en enorm ballast fra den første kamp, og det handler jo ikke om præstationen, for den var spillerne rørende enige om ikke var særligt god. Men at være i gang ved VM med en sejr, det kan ofte forløse noget, siger Andreas Kraul.

- Samtidig betyder sejren over Peru, og Frankrigs sejr over Australien, at Danmark vil have et rigtig godt resultat, hvis vi spiller uafgjort mod Australien. Selvfølgelig kan en sejr sende os videre, hvis Frankrig samtidig ikke taber til Peru, men et enkelt point mod Australien vil bringe os rigtig tæt på en 1/8-finale. For Danmark har Frankrig i den sidste gruppekamp, og skulle Frankrig vinde over Peru, så vil franskmændene i sidste kamp kunne nøjes med uafgjort, og det hele vil kunne gå lidt lettere.

- Det er australierne, der har det mentale pres på sig. Det er på ingen måde en gratis kamp for danskerne, men de har ligesom flere skud i bøssen, og det bekommer det her hold rigtig godt. Det kan løsne nogle af de spillemæssige tøjler og sætte holdet fri, siger han.

Hvordan stiller Danmark op?

De danske medier har siden Peru-kampen spekuleret grundigt i, hvem landstræner Åge Hareide vil spille med mod Australien. Angriberne Nicolai Jørgensen og Pione Sisto har været kritiseret, mens venstreback Jens Stryger også havde det svært mod sydamerikanerne.

Alligevel tror Andreas Kraul ikke på de store ændringer hos Danmark. Kun Lasse Schöne er nu mand på holdet, hvor han erstatter William Kvist, der er rejst hjem til Danmark med et bøjet ribben og en punkteret lunge.

- Jeg tror, at Hareide er så loyal overfor de spillere, han har stolet på, at han ikke vil panikke og skifte Sisto eller Jørgensen. Jeg tror, han giver dem en chance mere. Også på venstrebacken, siger Andreas Kraul.

Andreas Krauls bud på den danske startopstilling:

Kasper Schmeichel _- Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Christian Eriksen, Lasse Schöne, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

Kampen mellem Australien og Danmark fløjtes i gang klokken 14.00. Du kan se kampen på TV 2, lytte med i LIGA på P3 eller følge opgøret på dr.dk/vm.

Facebook
Twitter