Tv-vært kunne ikke få armene ned: Vild med Danmarks VM-videohilsen til Peru

DBU's svar på en video fra Peru vækker stolthed hos vores kommende modstandere, der har ventet i 36 år på VM-deltagelse.

Peruvianske fodboldfans så i går Peru slå Skotland 2-0 i en venskabskamp. (Foto: MARIANA BAZO © Scanpix)

I morges dansk tid ryddede Panamericana - en af de store tv-stationer i Peru - sendefladen for at gøre plads til DR's pigekor, der synger en hilsen til Danmarks kommende modstander ved VM i Rusland.

Videoen fra DBU er et svar på en lignende hilsen fra Perus fodboldforbund i sidste uge.

- Tv-værten på Panamericana kunne simpelthen ikke få hænderne ned og kaldte os for "vores danske brødre", fortæller DR Nyheders Sydamerika-korrespondent, Kristian Almblad, fra Lima, hovedstaden i Peru.

Taxachaufføren Juan Perez istemmer begejstringen:

- Som peruvianer bliver jeg endnu mere stolt af vores land, når jeg ser den her video. Og Jeg vil gerne sige tak for den til vores danske brødre.

Her er Danmarks videohilsen til Peru:

Beskedne og afdæmpede

De fleste peruvianere reagerer dog noget mindre følelsesladet på videoen fra Danmark, fortæller Kristian Almblad:

- Peruvianerne er faktisk en slags Sydamerikas nordjyder - de er meget beherskede og afdæmpede. Så når man viser dem videoen, reagerer de fleste med "nå, det var flot". De kunne lige så godt have sagt "det er ik' så ringe".

En af de få ting, som kan få folk i Peru op og ringe, er dog fodbold, og landet glæder sig helt vildt til at deltage i VM.

- Peru har ikke været med ved slutrunden i 36 år. Sidste gang var i 1982 i Spanien, hvor stjernerne hed Rossi og Rummenigge. Så tænk på, hvor meget de har sparet op siden da. De er topspændte, kan jeg roligt sige, fortæller Kristian Almbald.

Perus landshold takker tilskuerne efter en venskabskamp mod Skotland tirsdag. (Foto: MARIANA BAZO © Scanpix)

Tror på VM-triumf

Peru varmede op til mødet med Danmark i Rusland 16. juni ved at slå Skotland 2-0 i en venskampskamp tirsdag - en sejr, der har givet selvtillid i befolkningen, som for et øjeblik forlader beskedenheden:

- Nu regner peruvianerne helt klart med, at de slår Danmark - og hvorfor så ikke gå hele vejen og vinde VM. Det siger de faktisk, siger Kristian Almblad, som dog tilføjer, at de fleste siger det med et glimt i øjet, der også vækker mindelser om Nordjylland.

Han fortæller, at fodbold udgør et vigtig samlingspunkt i det fattige Peru.

- Specielt mange af fattigste peruvianere går utroligt meget op i VM, at nu skal deres land vises frem, og nu er der endelig noget, de kan være stolte af.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter