Tyskland før skæbnekamp: Her er holdets tre største problemer

De sejrsvante tyskere er presset til succes i aftenens opgør mod Sverige, men uroen ulmer på Joachim Löws mandskab.

Mesut Özil og resten af det tyske landshold har nok at tænke på inden kampen mod Sverige. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

De er forsvarende verdensmestre og har gjort det til et adelsmærke altid at vinde, når det gælder. Men med nederlaget i åbningskampen mod Mexico, har Tyskland fået en skuffende start på VM.

Joachim Löws tropper skal derfor vinde i aftenens opgør mod Sverige, men den tyske træner har i optakten og under slutrunden haft nok af bekymringer at forholde sig til.

Mesut Özil og İlkay Gündoğan skabte overskrifter, da de lod sig fotografere med Tyrkiets præsident Recep Erdogan, og i de tyske medier spekuleres der i dårlig stemning og klikedannelser på holdet.

Vi har udvalgt tre påstande, som peger på Tysklands udfordringer og bedt Bjarne Goldbæk om at forholde sig til dem.

Goldbæk er i dag spilleragent bosiddende i Hamborg og spillede selv i en årrække i den tyske Bundesliga.

PÅSTAND 1 – Det tyske landshold er ramt af intern uro og rygter om klikedannelser. Löws tropper formår ikke at overkomme problemerne udenfor banen.

- De er helt sikkert ramt af ballade uden for banen, men jeg tror alligevel, at de har så meget mere kvalitet end Sverige, at de klarer det i aften. Men jeg tror ikke, at de kan gå hele vejen. De sidste procenter mangler ved mange af de ledende spillere. Toni Kroos, Jerome Boateng, Mats Hummels og en Manuel Neuer, som først lige er kommet tilbage fra skade. Og så en Özil som er dybt rystet efter balladen med Erdogan. Jeg synes, der er for mange, som ikke rammer deres topniveau lige nu.

- Uroen udenfor banen fylder utroligt meget, og Özil og Gündogans fotosession med Erdogan har ødelagt helt vildt meget. Jeg tror ikke så meget på historierne om klikedannelser, men der er helt sikkert uroligheder.

PÅSTAND 2 – Uwe Seeler, Gerd Müller og Miroslav Klose. Det tyske landshold har altid haft en notorisk målscorer. Det savner det nuværende mandskab.

- Det gør de, men det er også en del af Joachim Löws tilgang ved denne slutrunde. Han har spillet med en anden type angriber i form af Timo Werner. Mario Gomez er den eneste, som er en klassisk boksangriber, og han har jo ikke længere den internationale topklasse. Målscoringen er fordelt ud på flere spillere, og så har de Gomez som en forsikring til at smide ind i boksen.

PÅSTAND 3 – Der er en udpræget sejrsmæthed på det tyske landshold, hvor de mange gengangere fra guldholdet og Bayern Münchens succeshold ikke har sulten efter succes.

- Det tror jeg er rigtigt. Inden VM-triumfen i 2014 blev landsholdet inviteret til en middag i Frankfurt, hvor en lang række tidligere tyske verdensmestre var til stede. Der fik landsholdet ligesom indtrykket: Det kan godt være, at I er millionærer og Instagram-konger, men I er ikke legender endnu, når I ikke har vundet noget. Det har de nu med guldet i 2014. De er blevet legender. Der mangler den der sult. Og i Tyskland er der ikke i nærheden af den samme eufori, som der var under slutrunden i Brasilien.

- I den første kamp manglede der aggressivitet og løbevillighed. De var ikke inde og dominere kampen, og det er ikke så nemt bare lige at lægge niveauet op på en håndfuld dage. Slet ikke når de dominerende kræfter har nok at kæmpe med selv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk