Uheldig VM-brasilianer modtager dødstrusler og udsættes for racisme

Midtbanespiller Fernandinho og hans familie har været udsat for racisme efter 1-2-nederlaget til Belgien.

Fernandinho fik en uheldig rolle, da han scorede i eget net i Brasiliens opgør mod Belgien. (Foto: John Sibley © Scanpix)

Den brasilianske fodboldspiller Fernandinho fik en uheldig hovedrolle, da de femdobbelte verdensmestre i fredags blev sendt hjem fra VM i Rusland.

Det skete med et nederlag på 1-2 til Belgien i kvartfinalen.

Den 33-årige Manchester City-profil scorede selvmål. Det gav Belgien en 1-0-føring. Senere blev det 2-0. Og selv om Brasilien reducerede, formåede sydamerikanerne ikke at udligne.

Efterfølgende er mørkhudede Fernandinho og en række af spillerens familiemedlemmer blevet udsat for racisme på de sociale medier.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Fernandinho er blandt andet blevet kaldt "abe". Andre brugere på diverse sociale medier har truet med at slå midtbanespilleren ihjel.

Rosa Glaucia, spillerens kone, er blevet svinet til på sin profil på Instagram.

- Din mand ødelagde alt, har en bruger blandt andet skrevet.

Til sidst var Fernandinhos mor nødt til at lukke sin profil på Instagram, da tilsviningerne mod sønnen tog til.

Allerede for fire år siden måtte Fernandinho finde sig i en stor mængde kritik i forbindelse med et VM-farvel.

I 2014 blev VM spillet i Brasilien. Værterne indkasserede dengang et smerteligt 1-7-nederlag til Tyskland i semifinalen. I ydmygelsen blev Fernandinho skiftet ud i pausen.

Ved VM i Rusland blev Fernandinho mest brugt som indskiftningsspiller. Men i kvartfinalen havde Casemiro karantæne. Og derfor startede Fernandinho inde. I det 13. minut scorede han selvmål efter et belgisk hjørnespark.

/ritzau/

FacebookTwitter