VAR den inde? Landsholdet er vild med video

Det er kun godt, at VAR vil blive benyttet under VM, mener Jens Stryger Larsen og Jon Dahl Tomasson.

Jon Dahl Tomasson (t.h.) mener, at VAR øger retfærdigheden under VM. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Fodboldromantikere verden over har sukket dybt siden Fifa besluttede, at der under VM i Rusland vil blive anvendt en 'Video assistant referee' - også kendt som VAR.

Et ofte brugt argument er, at VAR vil fjerne de situationer, som fodbold også lever af. Var der offside, frispark eller mål? At kampens dommer nu ikke udelukkende behøver at stole på sit instinkt, men kan vælge at stoppe spillet og gennemse situationen igen, frarøver spillet noget af sin dynamik - siges det.

Argumentet for VAR er derimod lige ud ad landevejen. Især hvis man spørger i den danske landsholdslejr.

Jens Stryger Larsen, der til dagligt spiller i Serie A, har i en hel sæson spillet med VAR, og han er ikke i tvivl om, at det er for det bedste.

- Det giver en retfærdighed til spillet, og jeg synes, det er et positivt tegn at bruge det under slutrunden. I starten var det meget mærkeligt at spillet blev stoppet en gang i mellem, og jeg har da også prøvet at det tager tid, men jeg synes kun det er fint, at dommeren får hjælp, siger Jens Stryger Larsen.

- Det da også være ærgerligt at ryge ud af en VM-slutrunde på grund af en forkert offside-kendelse.

Vil altid være startvanskeligheder

På den danske trænerbænk deles holdningen til VAR af den danske assistenttræner, Jon Dahl Tomasson.

Også på trods af, at den tidligere danske angriber med VAR ville have fået sit mål mod Frankrig ved VM i 2002 annulleret.

- Det mål var røget dengang, men gudskelov er vi kommet videre, for sport skal også udvikle sig, lyder det med et grin fra assistenttræneren, der mener, at det tilføjer en højere grad af fairplay til spillet.

- Jeg er stor tilhænger af VAR, og jeg synes, det er fremragende. Der vil altid være startvanskeligheder, når man skal vænne sig til noget nyt, men for mig at se er det fairplay at der ikke bliver snydt i den henseende, siger Jon Dahl Tomasson.