VIDEO Comeback-kids: Se alle kroaternes triumfer i VM’s knockoutfase

Kroatien har været bagud i alle kampe i knockoutfasen, men har alligevel formået at komme tilbage hver gang. Nu er holdet i VM-finalen.

Mario Mandzukic, til højre, scorede det afgørende mål i VM-semifinalen. (Foto: DARREN STAPLES © Scanpix)

Ingen kan sige, at det ikke er fortjent, at Kroatien nu er klar til VM-finalen. Holdet har om nogen oplevet modgang for siden at rejse sig.

I alle tre kampe i knockoutfasen har holdet været kommet bagud, blot for at kæmpe sig tilbage i kampen og levere det ene fine comeback efter det andet.

Kroatien-Danmark, 1/8-finalen

Det første comeback blev leveret i 1/8-finalen mod Danmark. Bare minuttet efter at Mathias ’Zanka’ Jørgensen havde bragt danskerne i front udlignede Mario Mandzukic. Kampen endte siden i straffesparkskonkurrence, hvor Ivan Rakitic sendte det afgørende straffespark ind på Kasper Schmeichel.

Kroatien-Rusland, kvartfinalen

I kvartfinalen var historien næsten den samme. Rusland bragte sig foran efter en halv times spil, men under ti minutter senere fik Kramaric udlignet. Kampen røg siden ud i forlænget spilletid, hvor kroaterne så selv stod model til et lille comeback, da russerne med få minutter tilbage fik udlignet til 2-2, efter at Domagoj Vida havde gjort det til 2-1 ti minutter inde i den forlængede spilletid. Igen sendte Rakitic det afgørende straffespark i nettet.

Kroatien-England, semifinalen

Igen i semifinalen kom kroaterne tidligt bagud. Bare fem minutter var spillet, da Kieran Trippier bragte England foran på et frispark.

Men stille og roligt fik kroaterne arbejdet sig ind i kampen, og fuld fortjent fik Ivan Perisic udlignet efter pausen. Endnu en omgang forlænget spilletid var på menuen, men denne gang endte det ikke i straffe. I stedet udnyttede Mario Mandzukic en fejl i det engelske forsvar og scorede det afgørende mål til 2-1, der sendte kroaterne i finalen.

VM-finalen spilles på søndag kl. 17.00. Du kan se kampen på DR1 med optakt fra kl. 16.00. Du kan også lytte til kampen i 'VM på P3' eller følge den i tekst her på dr.dk/vm

Facebook
Twitter