VIDEO Er han doven? Ingen løber mindre end Messi

Han bliver regnet blandt turneringens største stjerner, men på banen lader Messi andre gøre det hårde arbejde.

7,6 kilometer.

Det var hvad Lionel Messi formåede at løbe gennem 96 minutters spilletid mod Island. Og ifølge FIFAs statistikker er det mindre, end hvad nogen anden markspiller har formået i en hel kamp i turneringen indtil nu.

I en tid, hvor fodboldspilleres fysik bliver stadig mere afgørende, er Messis manglende løbearbejde bemærkelsesværdigt. Men det er ikke nødvendigvis et problem, mener Eurosports fodboldekspert Lars Jacobsen.

- Jeg tror, at de fleste gerne vil have Messi på holdet. Når man er så god, kan man tillade sig meget. Han kan afgøre kampe på egen hånd, og det kommer han også til under VM.

Se et lille udpluk af Messis løbearbejde mod Island øverst i artiklen.

Se et længere sammendrag af kampen mellem Island og Argentina.

Selvom Messis manglende bidrag i presspillet ikke nødvendigvis udgør et problem, mener Lars Jacobsen alligevel, at Argentina har udfordringer med verdensstjernens rolle på holdet.

- De søger ham for meget. Det hele hviler på hans skuldre, og der bliver nogle af de andre offensive spillere nødt til at træde i karakter. Det er som om, at argentinerne maksimalt kan tage to berøringer i angrebet, og så skal den tredje i hvert fald være Messis.

Russiske Aleksandr Golovin er til sammenligning indtil videre den spiller, som har løbet længst til VM med et snit på 12,6 kilometer i værtsnationens første to kampe. Altså hele 5 kilometer mere pr. kamp end Messi.

Og selvom ingen af de øvrige superstjerner ved turneringen kommer i nærheden af Golovin, leverer de alligevel et noget større løbearbejde end Messi.

- Messi er med på en fribillet i forhold til det defensive arbejde. Han venter på, at han skal sættes i scene offensivt og sparer på kræfterne i defensiven. Men så har han til gengæld også kræfterne til at levere de offensive eksplosioner, siger Lars Jacobsen.

Ifølge Lars Jacobsen kommer Kroatien formentligt ikke til at stå ligeså dybt i banen, som Island gjorde. Men mønsteret bliver det samme: Messi skal iscenesættes i Argentinas offensiv.

- Han har set Ronaldo komme bragende ind i turneringen, så mon ikke Messi føler, at han har noget at revanchere efter sit brændte straffespark. Det ville ikke overraske mig, hvis Messi fik hul på bylden mod Kroatien.

Du kan se om Messi og Argentina får succes mod Kroatien, når DR1 viser opgøret fra kl. 20. Du kan også følge kampen direkte på dr.dk eller via radioens P3.

Facebook
Twitter