VIDEO Eriksen tager det tunge VM-pres med ro

Der er ingen tvivl om, at Christian Eriksen er landsholdets nøglespiller, og midtbanekreatøren har det fint med det ansvar.

Hvis Danmark skal have sportslig succes til VM, får holdet brug for, at topscoreren og nøglespilleren Christian Eriksen rammer sit top-niveau i Rusland.

Det er både Eriksen selv og holdkammeraterne enige om. Og Eriksen har ikke noget imod at stå i den udsatte position, hvor store dele af den danske befolkning kommer til forvente store præstationer fra hans side.

- Der har ligesom været en del pres i en del år, så det er egentlig ikke noget nyt for mig, siger Christian Eriksen.

Han arbejder bevidst med presset fra omgivelserne og forsøger at forsimple den opgave, han har i Rusland.

- Jeg tror ligesom, at det handler om at gå ind og gøre en forskel på banen. Så må alt det, der er udenfor ligesom høre til ved siden af. For mig handler det om, at gøre den opgave jeg skal ind til. Og det er ligesom at spille fodbold, forklarer Christian Eriksen.

Modstanderne kender Eriksens evner

Christian Eriksens arbejdsforhold bliver ikke lettere af at samtlige af modstanderholdene kommer til at vende Eriksen grundigt på taktikbrættet før kampene mod Danmark.

- Eriksen er Eriksen og alle ved, han er vigtig for os. Og alle ved, at hvis de fjerner ham, så er vi et andet hold, konstaterer landstræner Åge Hareide.

Derfor er holdkammeraterne da også klar til at træde til hvis Christian Eriksen bliver tager ud af spillet, eller hvis der bliver behov for at beskytte ham.

- Jeg vil ikke sige, at det hele ligger på hans skuldre. Men vi er nogle, der er klar til at gå forrest og tackle vej for ham, så han kan komme til at stråle, siger forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard.

Facebook
Twitter