VIDEO Europa sender resten af verden i knæ ved VM

VM's semifinaler bliver udelukkende med europæisk deltagelse for første gang siden 2006.

Det bliver et europæisk mandskab, der kommer til at løfte VM-trofæet, når finalen er færdigspillet på Luzjniki Stadion i Moskva på søndag.

Det står klart allerede efter kvartfinalerne, hvor de to sidste nationer uden for Europa, Brasilien og Uruguay, blev sendt ud af turneringen.

Se, hvordan det gik til, da Belgien sendte Brasilien ud af VM.

I semifinalerne mødes Kroatien og England i den ene og Frankrig og Belgien i den anden. Det er derfor garanteret, at der kommer en europæisk verdensmester for fjerde gang i træk, hvilket er rekord.

Anderledes skidt står det til for Afrika, som har haft det værste VM nogensinde. For første gang blev alle kontinentets fem deltagende lande sendt ud i gruppespillet.

For Asien gik det kun en smule bedre, da Japan som eneste asiatiske hold var videre til ottendedelsfinalerne, som dog blev endestationen efter nederlag til Belgien.

Også for Nord- og Mellemamerikas eneste repræsentant i ottendedelsfinalerne, Mexico, sluttede eventyret i første kamp efter gruppespillet. Det er syvende gang i træk, at det sker for mexicanerne.

Semifinalerne spilles tirsdag og onsdag klokken 20. Tirsdag er det Frankrig mod Belgien, som kan ses på TV2 og høres i VM på P3. Onsdag er det Kroatien mod England, der kan ses på DR1 og høres i VM på P3.

Facebook
Twitter