VIDEO Kamp om danske VM-pladser: ’Man skal være mentalt stærk’

Det kan være hårdt at være bænkevarmer for Danmark, men man kan blive afgørende, lyder det fra assistenttræneren.

Der er 23 spillere i den danske VM-plads, men kun 11 får lov at starte inde i hver kamp. Derfor må mange spillere tage plads på bænken og håbe på, de får chancen. Men deres rolle kan være lige så vigtig som de startenes, siger assistenttræneren for landsholdet.

- Det perspektiv, at der mulighed for at få spilleminutter, er supervigtigt. Det er der, og det så vi allerede sidste gang. Der bliver lavet en del ændringer, siger Jon Dahl Tomasson.

- Hvis kampen skulle gå i forlænget – det håber vi ikke, for vi vil gerne afgøre det inden da – så må man bruge fire udskiftere i alt. Det spiller også en stor rolle. Udskifterne kan have en kæmpestor funktion og være kampafgørende. Det må også give lidt spænding for de drenge, der ikke har spillet så meget.

Mental styrke

Blandt boblerne til det danske angreb er Kasper Dolberg og Martin Braithwaite, og sidstnævnte erkender, at det kræver hård hud.

- Det er selvfølgelig svært, men det handler om at være stærk mentalt, for du kan skulle spille hvert eneste øjeblik, siger Martin Braithwaite.

- Jeg ser sådan på det, at selvfølgelig vil jeg gerne spille, og jeg håber hver gang på det, men hvis ikke sidder jeg bare klar på bænken og er klar til at komme ind, tilføjer Kasper Dolberg.

Danmarks næste kamp er 1/8-finalen ved VM mod Kroatien. Den kamp spilles søndag klokken 20.00, og vi sender opgøret direkte på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk