VIDEO Krohn-Dehli uenig med landstræneren: ’Jeg er ikke en Eriksen-afløser’

Michael Krohn-Dehli er med i Åge Hareides bruttotrup, hvor landstræneren holder godt øje med Deportivo-spilleren.

Fodboldspilleren Michael Krohn Dehli er med i landstræner Åge Hareides 27 mand store bruttotrup til VM, men der er skarp konkurrence om VM-pladserne, så intet er sikkert, før den endelige trup bliver udvalgt.

Slipper Deportivo La Coruña-spilleren gennem nåleøjet, kan det ifølge landstræneren meget vel blive som backup for Christian Eriksen, hvis uheldet skulle være ude for Tottenham-profilen.

- Han er den bedste erstatning for Christian Eriksen vi har. Han er god til at spille mellem markeringerne, og sådan en type vil vi gerne have. Så derfor kigger vi på ham nu, og så får vi se, hvordan han ser ud i forhold til de øvrige spillere, siger Åge Hareide.

Men Christian Eriksen-sammenligningen er Michael Krohn-Dehli ikke enig med landstræneren i.

- Jeg kan spille mange positioner på mange forskellige måder, men jeg er ikke Christian Eriksen, og Christian Eriksen er ikke Michael Krohn-Dehli. Vi spiller på forskellige måder, så en decideret afløser er jeg nok ikke, siger den 34-årige midtbanespiller.

Deportivos bedste spiller

Krohn-Dehli kom til Deportivo La Coruña i begyndelsen af 2018 fra Sevilla, og han har langsomt spillet sig op og er kommet sig over den alvorlige knæskade, der betød, at han sad ude i over et år i Sevilla.

Derfor har landsholdets trænere holdt godt øje med den tidligere Brøndby-spiller.

Assistenttræner Jon Dahl Tomasson fortæller, at han også har haft en føler ude hos sin tidligere AC Milan-holdkammerat Clarence Seedorf, som i dag er træner for Krohn-Dehli i hans spanske klub.

- Vi har set Krohn udvikle sig, efter han kom til Deportivo, hvor han måske ikke startede så godt. Men han kom ind og blev bedre og bedre. Jeg har talt med Clarence om ham, og han endte med at sige, at han synes, at han har været Deportivos bedste mand, så det har været en positiv proces, og han er opadgående i formkurven.

- Det var en god samtale – jeg kender Clarence rigtig godt, og han vil kun være ærlig om tingene, siger Jon Dahl Tomasson.

Landstrænerduoen fortæller blandt andet om Krohn-Dehli, at han er en spiller, som er "ekstremt klog med bolden" og "en spiller, man kan regne med”.

På trods af superlativerne, så er der andre kvaliteter, som står endnu højere på Hareides liste over krav til VM-truppen.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg vægter loyalitet og tid sammen meget højt, så selvom Michael er en god spiller, så kan det godt være, at vi nøjes med bare at kigge på ham, siger landstræneren.

4. juni afgøres det, hvilke 23 spillere som bliver Hareides endelige udvalgte.

Se hele interviewet med Michael Krohn-Dehli i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk