VIDEO Målmaskinen Ronaldo erobrer europæisk rekord fra legende

Cristiano Ronaldo virker fuldstændig ustoppelig for tiden, og onsdag rykkede han forbi legenden Ferenc Puskás.

Man er snart tavs for ord, når man skal beskrive Cristiano Ronaldo og bedrifterne i løbet af karrieren. Fem Champions League-titler, en håndfuld nationale mesterskaber, fem gange verdens bedste fodbold spiller og så lige et europamesterskab.

Onsdag var portugiseren på pletten igen, men sit fjerde mål i kun to kampe ved denne VM-slutrunde, og netop målet mod Marokko har faktisk en større betydning.

Ronaldo er nemlig oppe på 85 mål for sit landshold nu, og han rykker dermed forbi legenden Ferenc Puskás, der i en periode fra 1945 til 1956 scorede 84 mål for Ungarn.

Det gør, at Ronaldo nu er den mest scorende europæiske landsholdsspiller i historien, og han er faktisk den næstmest scorende i verden kun overgået af Irans Ali Daei, der scorede 109 mål for dem i sin karriere.

Jagter flere landsholdsrekorder

Det er dog ikke det eneste sted, Cristiano Ronaldo klatrer op i statistikker i landsholdssammenhæng. Vi har samlet et udvalg af interessante facts.

  • Han er den ældste til at score et hattrick ved VM nogensinde (33 år)

  • Hvis han scorer Portugals næste mål, vil han tangere rekord for flest mål i træk for sit land ved VM med seks. (Oleg Salenko for Rusland i 1994, Paolo Rossi for Italien i 1982 og Eusébio for Portugal i 1966)

  • Han er den fjerde spiller i VMhistorien, som har scoret med højre fod, venstre fod og hovedet i samme slutrunde. (Miroslav Klose for Tyskland i 2006, Wesley Sneijder for Holland i 2010 og James Rodríguez i 2014)

  • Han er kun to kampe fra at tangere Bastian Schweinsteiger (38 kampe) for flest kampe samlet ved EM og VM-slutrunder.

  • Han er med 16 mål kun tre mål fra at tangere Miroslav Klose (19 mål) med flest mål samlet i EM og VM-slutrunder.

  • Han er den kun anden spiller over 33 år til at score mindst fire mål ved VM. (Roger Milla fra Cameroun har fem mål)

Facebook
Twitter