VIDEO Så du det? England forsøgte at udnytte kroatiske jubelscener

Efter Mario Mandzukics scoring i forlænget spilletid forsøgte England uden held at få sat spillet hurtigt i gang.

Mens de kroatiske spillere lå i en jubelbunke efter scoringen til 2-1 i gårsdagens semifinale, listede et par engelske spillere op til midten.

Du kan se et sammendrag af kampen her.

I bedste håndboldstil, hvor taktikken med at fange modstanderen inden forsvaret når på plads, forsøgte England sig nemlig med en 'hurtig midte'.

Forsøget blev dog afblæst af kampens dommer, tyrkiske Cuneyt Cakir, og derfor blev VM-historiens måske mest kontroversielle mål aldrig en realitet.

Ingen nye regler indført

Under VM-turneringen har man set flere episoder, hvor en enkelt spiller har måtte juble alene inden for kridtstregerne, mens holdkammeraterne har fejret en scoring udenfor.

Historien har været, at der var nye regler, som gjorde det muligt for et hold at sætte spillet i gang efter en scoring, hvis modstanderholdets spillere slet ikke befandt sig på banen.

Den historie er dog en and, forklarer tidligere Fifa-dommer, Claus Bo Larsen.

- Nej, det har ikke noget på sig, at der skulle være lavet nye regler inden VM. Der skal stadig være syv spillere på egen banehalvdel, før spillet kan sættes i gang, lyder det fra den tidligere topdommer.

Beslutningen om at fløjte englænderne tilbage var også af samme årsag den helt korrekte, siger Claus Bo Larsen.

- Det ville være helt absurd, hvis dommeren lod spillet køre, og det strider mod al sund fornuft. Tænk sig, hvor meget man som dommer ville blive slagtet, og derudover er det også sportsligt uretfærdigt, siger Claus Bo Larsen.

Kroatien og Frankrig mødes søndag i VM-finalen, som du kan se på DR1.

Facebook
Twitter