VIDEO Schmeichels straffetrick afsløret af mundaflæser

Kasper Schmeichel har allerede stået foran to straffespark ved VM. Se hvordan han psyker sparkerne, og læs hvad kan siger.

Se hvordan Schmeichel påvirkede Perus Christian Cueva og Australiens Mile Jedinak. Desværre virkede det kun en af gangene.

Danmarks ottendedelsfinale mod Kroatien kan ende i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Den danske målmand Kasper Schmeichel har allerede to gange i turneringen stået overfor en modstander og skulle redde et straffespark.

I første kamp mod Peru sparkede Cueva langt over mål. I anden kamp scorede Australieren Mile Jedinak. Begge gange har man tydeligt kunne se den danske målmand psyke sparkerne. Den ene gang virkede det. - Der er meget mere pres på ham. Det prøvede jeg også at minde ham om. Jeg sagde bare: 'Nu skal du ikke brænde'. Men jeg ved ikke, om han forstod mig, sagde Schmeichel til TV2 efter første kamp.

Schmeichel: 'Look at my hands!'

Efter kampen mod Australien ville Schmeichel ikke gentage, hvad han sagde til skytten Mile Jedinak, men vi har spurgt Kasper Bisgaard Andreasen, der er tegnsprogstolk i firmaet 12K.

- Han råber ‘look at my hands, hey, god damn’ eller ‘watch them’. Og det gentager han. ’Mile, look at my hands’, siger han.

Landsholdets målmandstræner har inden aftenens kamp mod Kroatien fortalt, hvordan landsholdets analytikere i detaljer har brugt videohjælp for at forberede sig til en eventuel straffesparkskonkurrence.

I det hele taget er målmandsbogen fuld af tricks til at vinde procenterne over på sin side under et straffespark. Eksempelvis havde tyske Jens Lehmann en lille seddel gemt i sin strømpe under VM i 2006, hvorpå der stod hvor modstanderne plejede at placere deres straffespark. Læs om hvordan det gik og de mange andre tricks herunder.