VIDEO Tidligere Fifa-dommer: ’Klokkeklart straffespark’

Den danske eks-dommer, Claus Bo Larsen, mener det var et helt korrekt straffespark til Australien.

Der gik mange suk gennem de danske stuer, da Australien sidst i første halvleg af VM-kampen mod Danmark fik tilkendt et straffespark, så de fik udlignet til 1-1. Dommen faldt dog først efter, at dommeren havde konsulteret en skærm og det såkaldte VAR-system – videodommer-assistance.

Billederne viste, at et australsk hovedstød ramte danske Yussuf Poulsens arm, og derfor er straffesparket helt korrekt dømt. Det mener den tidligere danske Fifa- og topdommer Claus Bo Larsen.

- Problemet er, at hans hånd ikke er i en naturlig position. Den er oppe over hovedet. Dommeren kan vælge at dømme straffesparket, det er han i sin fulde ret til. Desværre må vi betale ved kasse et. Vi havde også krævet et straffespark, hvis det var sket i den anden ende. Vi må godkende dommen, siger Claus Bo Larsen til DR.

Langt flere straffespark

Den tidligere mangeårige topdommer mener ikke, at straffesparket var blevet dømt, hvis man ikke havde haft VAR, for så var forseelsen aldrig blevet opdaget.

- Man har set ved VM, at der kommer langt flere straffespark, end vi nogensinde har dømt. Når hånden ikke er i en naturlig stilling, vil man dømme den hver gang. For så er man home safe som dommer. Der kommer langt flere straffespark i fodbold, end der har været nogensinde før, siger Larsen.

- Hvis der er sket en forseelse, hvor der er lovbrud, så skal der selvfølgelig ske et eller andet. Jeg synes, det er ok, man dømmer dem, hvis man kun tager dem, der er klokkeklare. Her var det en klokkeklar ’hands’, så det er fint. Når de står og holder hinanden, skal man være mere forsigtig, men når armen er oppe over hovedet, er det fint, den bliver dømt, siger Claus Bo Larsen.

Før Australiens scoring på straffespark havde Christian Eriksen givet Danmark føringen på et herligt træf med venstrebenet. Stillingen er 1-1 ved pausen, og du kan følge resten af kampen lige her.

Facebook
Twitter