VM-barometer: Top og flop fra anden runde

Gruppespilet nærmer sig sin afslutning, og DR Sportens kommentatorer tager her temperaturen på slutrunden.

Runde to ved VM i Rusland er overstået, og for 24 af de 32 deltagende nationer er intet afgjort.

Men hvem har skuffet? Hvem har imponeret? Hvilke spillere har vist sig frem? Og hvad er udsigterne for Danmark inden tirsdagens opgør mod Frankrig?

Tobias Hansen, Andreas Kraul og Henrik Liniger, der alle kommenterer for DR Sporten under VM, giver deres bud her.

Største overraskelse

Tobias Hansen: - Rusland. Nu har de spillet fremragende og lynhurtig fodbold i to kampe, så det er lige før, jeg begynder at tro på dem. De har i hvert fald vist nogle kvaliteter, som ingen havde regnet med på forhånd. Det bliver enormt spændende at se dem imod Uruguay.

Henrik Liniger: - England. Skønt at se dem være fri for de gamle spøgelser og bare spille fin fodbold - og glæde sig over det. Selv om modstanderne har været svage, så skal kampene jo vindes alligevel.

Andreas Kraul: - Rusland. Mine forventninger til værterne var meget lave, men de har været et positivt bekendtskab i både spil og udtryk. Og en fest er sjovest, når værten selv danser med.

Du kan se et sammendrag af Ruslands 3-1 sejr over Egypten her.

Den største skuffelse

Tobias Hansen: - Argentina. På forhånd havde jeg ikke den store fidus til dem på grund af den haltende kvalifikation, men at se dem spille totalt uden gejst og uden anden plan end at forsøge at give Messi bolden, er den hidtil største skuffelse ved det her VM. Det hjælper så heller ikke, at deres træner, Sampaoli, virker rådvild på sidelinjen. Ærgerligt for de mange tusinde medrejsende fans.

Henrik Liniger: - Argentina. Det var et spektakulært sammenbrud mod Kroatien, og holdet virker splittet og forvirret. Ikke mindst i forhold til træneren. De er et eksempel på, at det ikke er lykkedes at bygge et hold op omkring en stjernespiller. Helt utroligt har de stadig en fin mulighed for at gå videre.

Andreas Kraul: - Polen og Robert Lewandowski. De er lige nu i fare for at blive det første topseedede hold nogensinde til at ryge ud af VM uden et eneste point. Som bobler kan man også nævne den tyske bænks opførsel efter kampen mod Sverige.

Du kan se et sammendrag af Argentinas nederlag til Kroatien her.

De tre bedste spillere

De tre kommentatorer har hver især peget på deres top-tre over VM-spillere i de 32 kampe ved slutrunden, og anden runde bliver en genudsendelse fra første. Cristiano Ronaldo scorer stadig højest på formbarometret, men Englands Harry Kane begynder at trænge sig på sammen med kroatiske Luka Modric.

Tobias Hansen: - Kaptajn Kane. Vi har at gøre med en mulig VM-topscorer her. Han er symbolet på meget af det, som England har savnet i rigtig mange år. Og selvom et hattrick mod Panama måske er en billig baggrund, så er han bare der, hvor han skal være.

Henrik Liniger: - Cristiano Ronaldo. Har ene mand sendt Portugal i ottendedelsfinalen, og har vist, at man faktisk kan bygge et hold op om én eneste stjernespiller.

Andreas Kraul: - Cristiano Ronaldo. Harry Kane har scoret flere mål, og Lukaku lige så mange, men Ronaldo har måttet gøre mere på egen hånd. Måden, han bærer Portugals hold, er ganske enkelt imponerende.

Du kan se Harry Kane score hattrick mod Panama her.

Det danske barometer

Vi slutter denne opsummering af VM’s anden uge med at tage et kig på Danmark. Efter sejren over Peru var Danmark i ilden mod Australien, hvor det blev til 1-1. Dermed har danskerne fire point, og kan selv afgøre sin videre skæbne i turneringen mod Frankrig.

Men hvad siger det danske formbarometer, og hvor langt kan vi gå i Rusland?

Tobias Hansen: - Danmark kommer videre fra puljen som 2’er trods nederlag til Frankrig, fordi Peru tager point fra Australien. Men så venter Kroatien med al sandsynlighed, og det bliver desværre nok endestationen for et indtil videre skuffende dansk hold.

Henrik Liniger: - Danmark når ottendedelsfinalen. Jeg holder fast i det, selv om chancen for det er blevet mindre end efter runde 1. Vi skal have et point mod Frankrig, for jeg tror ikke en pind på hjælp fra Peru.

Andreas Kraul: - Danmark når ottendedelsfinalen. Det ser fantastisk ud med at gå videre fra puljen, til gengæld har spillet ikke indikeret, at holdet skulle have ret meget at skyde med mod eksempelvis Kroatien i en knald eller fald kamp.

Du kan se et sammendrag af Danmarks uafgjorte kamp mod Australien her.

Facebook
Twitter