VM-barometer: Top og flop fra gruppespillet

VM's gruppespil er ovre, og DR Sportens kommentatorer udnævner de bedste spillere og største skuffelser.

32 hold er blevet til 16, og VM træder ind i en ny fase.

Derfor er det også oplagt at gøre status. Hvem har leveret den største overraskelse? Hvem skuffer? Og hvilke tre spillere har været slutrundens største stjerner indtil videre.

Tre af DR Sportens kommentatorer i Rusland, Tobias Hansen, Andreas Kraul og Henrik Liniger giver her deres besyv efter VM’s gruppespil.

Den største overraskelse

Andreas Kraul: - Sverige. Jeg havde simpelthen ingen tiltro til det hold, og slet ikke, at de skulle kunne score tre mål i samme kamp, men svenskerne har leveret underholdning, dramatik og en puljesejr i gruppe med verdensmestrene. Respekt.

Tobias Hansen: - Brasilien. De kom til VM som kæmpe favoritter, og som det eneste favoritmandskab har de endnu ikke skuffet og lever derimod op til favoritværdigheden. Fra nu af bliver de kun bedre - især med en Neymar, der stille og roligt kommer i form efter sin skadespause.

Henrik Liniger: - Jeg synes, det er en kæmpe overraskelse, at Sverige kunne hente puljesejren. Det er nogle vilde hold, de har sendt ud: Holland, Italien og nu Tyskland. Schweiz i ottendedelsfinalen virker ikke vildt skræmmende.

Den største skuffelse

Tobias Hansen: - VAR-systemet. Fodbold skal ikke afgøres på en skærm. Især ikke når det fortsat handler om dommerskøn i den enkelte situation. Fejlskøn går begge veje - det må være konklusionen på VAR indtil videre - så lad os droppe det igen og i stedet opretholde flowet i kampen, intensiteten og den umiddelbare glæde ved at score et mål, der er på kanten af offside eller måske har snittet en hånd på vej i mål.

Andreas Kraul: - Tysklands verdensmestre er umulige at komme uden om. Første gang blev de reddet af Kroos i tillægstiden, men mod Sydkorea gik den ikke. Gary Linekers berømte citat skal – for en stund – omskrives. Tyskerne vinder ikke altid til sidst.

Henrik Liniger: - Tyskland. Ord kan ikke beskrive, hvor skuffende det må være for dem at rejse hjem samme dag som gruppespillet slutter.

De tre bedste spillere

De tre kommentatorer har givet hver deres bud på en top tre over de bedste spillere indtil videre, og kun ét navn går igen hos trekløveret: Luka Modric.

Den samlede top tre lyder:

  1. 1

    Luka Modric

  2. 2

    Cristiano Ronaldo

  3. 3

    Harry Kane

Tobias Hansen: - Modric er VMs bedste efter gruppespillet. Stabil, rolig, igangsættende og general på samme tid. Modric er Kroatiens Eriksen. Kan vi sætte ham ud af spillet, slår vi dem på søndag.

Andreas Kraul: - Kroaterne har været fantastiske, og lille Luka er en nydelse på banen. Han ligner en spiller, der kan bære sit hold langt.

Henrik Liniger: - Den bedste har været Cristiano Ronaldo – ja, ja, han brændte et straffe, men han skaffede det også selv og er stadig manden der kan løfte hele sit landshold.

Andreas Kraul: - Ronaldo leverer stadig en fantastisk præstation i indledende gruppe, men den sidste kamp mod Iran trækker unægtelig lidt ned.

I videoen øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra VM med Modric, Ronaldo og Kane.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter