VM-barometer: Top og flop fra kvartfinalerne

Kvartfinalerne er overstået, og DR Sportens kommentatorer tager temperaturen på VM-slutrunden i Rusland.

Otte hold er blevet til fire, og VM træder ind i næstsidste fase.

Derfor er det også oplagt at gøre status. Hvem har leveret den største overraskelse? Hvilke hold skuffer? Hvem var kvartfinalernes bedste spiller? Og hvem er egentlig favorit til VM-guldet?

DR Sportens kommentatorer i Rusland, Tobias Hansen, Andreas Kraul og Henrik Liniger giver her deres besyv efter VM’s kvartfinaler.

Den største overraskelse:

Henrik Liniger: - At England havde så nemt ved at slå Sverige. For det var en meget sikker sejr, og jeg havde faktisk troet på en tættere kamp. Det lover godt for England.

Andreas Kraul: - Det var at se Danijel Subasic endnu engang blive afgørende for Kroatien i straffesparkskonkurrencen. Mest fordi han i slutningen af den ordinære kamp får det, der unægteligt ligner en fibersprængning i baglåret, og der bliver signaleret udskiftning. Alligevel spiller han videre, og ender altså igen som en af heltene, der sender Kroatien i semifinalen på straffespark. Enten har det kroatiske lægeteam vidundermidler i tasken, eller også har Monaco-keeperen en høj smertetærskel.

Tobias Hansen: - England. De virker som et hold med overskud. At se dem være så overbevisende mod Sverige, der ellers har lignet et stærkt hold, vidner om tro på egne evner. Det overrasker mig helt vildt, at de kan være så stabile med det unge hold, de har.

Den største skuffelse:

Henrik Liniger: - Uruguay mod Frankrig, personificeret ved Musleras drop.

Andreas Kraul: - Brasilien. Ingen tvivl hos mig. Jeg så dem som verdensmestre, men de levede ikke op til potentialet. Ja, de mødte et godt hold i skikkelse af Belgien, men spiller for spiller burde brasserne have sørget for, at VM ikke slutter som et Europamesterskab.

Tobias Hansen: - Neymar. Jeg havde kæmpe forventninger til ham, også fordi hans spil var blevet bedre og bedre i slutrunden. Men mod Belgien var han banens ringeste. Stort set alle hans forsøg på at udfordre forsvaret resulterede i uprovokerede tekniske fejl. Og så kronede han endnu engang sin indsats med pinligt skuespil, der burde have udløst mindst et gult kort ud over den hån fra fodboldverdenen, som den slags snyd fortjener.

Kvartfinalernes bedste spiller:

De tre kommentatorer har hver især peget på den spiller, de mener var bedst i VM-kvartfinalerne.

Henrik Liniger: - At se Eden Hazard i en fri rolle mod Brasilien. Bare lækkert!

Andreas Kraul: - Luka Modric er i særklasse den spiller, som har båret sit hold mest. At kommentere ham lørdag aften på stadion ved Sortehavet i Sochi var en kunstnerisk oplevelse. Han er eventyrligt god.

Tobias Hansen: - Pickford. England har for første gang i rigtigt mange slutrunder en keeper, der kan vinde kampe for dem. I ottendedelsfinalen havde han en fantomredning, lige inden Colombia udlignede på det efterfølgende hjørnespark. Imod Sverige viste han igen verdensklasse med en håndfuld spektakulære redninger. Og derudover deltager han aktivt i spillet og udstråler ansvar og modenhed. Han kan blive Englands afgørende spiller i de to kommende kampe.

VM-favorit:

Henrik Liniger: - Det er Frankrig. Det er det bedste af de fire hold, der er tilbage i hvert fald. Men i dette VM betyder det sikkert, at de ikke vinder.

Andreas Kraul: - England vinder. Det siger hele dramaturgien. History in the making.

Tobias Hansen: - Belgien. Det kontraspil, de viste mod Brasilien, er ikke set bedre ved VM. Spørgsmålet er så, om de kan holde 'Les Bleus' fra chancer. Her er mit argument, at Belgien klarede det fint mod Brasilien, der i min optik er et stærkere hold end Frankrig rent offensivt. Og jeg er ikke i tvivl om, at vinderen af tirsdagens semifinale også vinder VM - eller i hvertfald er storfavorit til det.

I videoen øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra kvartfinalerne med Hazard, Modric og Pickford.

Facebook
Twitter