VM-feber er blevet til Vest-feber: Landstræners tøjstil er blevet kult i England

Stor butikskæde melder udsolgt af populære veste.

Den engelske landstræner, Gareth Southgate, er blevet stillet et livslangt forbrug af veste i udsigt, efter at han har vist sin gentleman-stil frem ved VM. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

Fodboldfeberen har for længst sprunget barometeret, efter at England for første gang i 28 år har kvalificeret sig til en VM-semifinale.

Mens de fodboldglade briter går og venter på aftenens kamp mod Kroatien, går snakken om det succesfulde fodboldmandskab og ikke mindst den engelske træner, Gareth Southgate, der har introduceret sin navy-farvede vest som beklædningsgenstand til Englands kampe.

Britiske historikere har allerede erklæret vesten for en 'genstand af kulturel betydning,' og nogle af Englands største museer skændes om, hvor vesten skal udstilles, når fodbold-VM er ovre, og pokalen 'er kommet hjem'.

- Museum of London har en stor modesamling med klæder fra 1500-tallet til i dag. Vores tidligste vest stammer fra slutningen af det 17. århundrede, vores seneste fra 2014. Overtagelsen af denne vest ville være et fantastisk supplement til vores beholdninger, siger Beatrice Behlen fra Museum of London til The Telegraph.

Veste bliver revet væk

Men det er ikke kun kultureliten, som forsøger at få fingre i den populære vest.

Den britiske kæde af stormagasiner Marks & Spencer oplyser ifølge CNN, at salget af veste er øget med 35 procent under VM-slutrunden. Og nu er der udsolgt i varehusene i England, men også i storcentret i Moskva.

Også søgninger efter veste på nettet er steget kraftigt under slutrunden, og siden England slog Colombia ud i straffesparkskonkurrencen i ottendedelsfinalen, er der søgt efter veste hvert 12. minut.

National vest-dag

Efter at England og Southgate slog Sverige ud af VM den 7. juli, er dagen blevet udnævnt til #NationalWaistcoatDay.

Og er man i England i dag, kan man forvente at møde en masse veste i bybilledet.

Onsdag er nemlig blevet 'Waistcoat Wednesday,' og tusindvis af fodboldfans forventes at iføre sig en vest for at vise støtten til det engelske landshold.

Det virker næsten kontrastfyldt, når den engelske træner Gareth Southgate mænger sig med sine spillere under kampene ved VM-slutrunden. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Herrebeklædningsforretningen Sir Plus har desuden stillet Gareth Southgate et livslangt forbrug af veste i udsigt.

- Jeg er så imponeret af Southgates præstation og hans valg af påklædning, siger grundlæggeren Henry Hales til The London Evening Standard.

En række britiske medier har desuden guider til, hvordan man kan få fingre i sådan en blå vest, og hvordan man bør bære den.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk