VM-MORGENBRIEF Argentinsk kollaps, revanchelysten Neymar og et muligt vulkanudbrud

VM's dag 8 bød på en voldsom nedtur for Lionel Messis Argentina, og så kan Island spille sig tæt på et avancement.

Det spidser så småt til i de indledende grupper ved VM-slutrunden i Rusland. De første nationer er allerede sendt ud af turneringen, og Lionel Messi og Argentina balancerer nu på kanten af knockout efter 3-0-ydmygelsen mod Kroatien.

Væsentligt lysere ser det ud for det danske landshold, der skuffede en smule spillemæssigt mod Australien. 1-1-resultatet giver dog stadig Åge Hareides tropper gode 1/8-finale-kort på hånden. Vinder Australien ikke over Peru er Danmark videre - et uafgjort dansk resultat mod Frankrig kan dog også gøre det for Eriksen & Co.

Danmark 1-1 Australien

Trods et forrygende mål af Christian Eriksen kunne Danmark ikke tage skridtet ind i ottendedelsfinalerne og måtte nøjes med 1-1 mod Australien efter en straffesparksscoring af Mile Jedinak. Nedtur.

Frankrig 1-0 Peru

Det franske stortalent Kylian Mbappé blev matchvinder og sendte ’Les Bleus’ videre til ottendedelsfinalerne og samtidigt også Peru ud af VM.

Argentina 0-3 Kroatien

Den stærke kroatiske midtbane blev udslagsgivende i den overbevisende 3-0-sejr over Argentina, der nu er faretruende tæt på et tidligt exit fra slutrunden i Rusland.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt helt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Josefine Høgh, Tobias Hansen og Henrik Fallesen.

"Jeg var så skuffet over det danske hold. Det kan simpelthen ikke passe, at vi ikke er i stand til at spille bedre mod et pivringe australsk hold", lyder det fra Tobias Hansen.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit på listen.

Det skal du glæde dig til i dag

Her får du et overblik over dagens VM-lækkerier med tre gode grunde til, at du skal se med.

Brasilien – Costa Rica (DR1 kl. 14.00)

Neymar. Han blev holdt nede i Brasiliens åbningskamp mod Schweiz, hvor den brasilianske driblekonge havde svært ved at finde pladsen og samtidigt gentagne gange blev nedlagt. Han vil være opsat på at markere sig i dagens tidlige kamp.

Mon ikke vi kan forvente os lidt lækkert fra manden med den anderledes frisure? (Foto: damir Sagolj © Scanpix)

Costa Ricas aldrende mandskab med adskillige tidligere Superliga-profiler har ryggen mod muren. Problemet? De har kun slået Brasilien én gang i 10 forsøg. Og det var i 1960.

Målshow? Costa Rica så svage ud mod Serbien, så VM-dagen kunne blive sat i gang med mange brasilianske mål.

Nigeria – Island (DR1 kl. 17.00)

Huh! Med Argentinas nederlag til Kroatien kan Island spille sig særdeles tæt på ottendedelsfinalerne. Vulkanøen vil eksplodere af eufori, hvis det bliver til sejr mod Nigeria.

Nigeria må være hævntørstige. De er næppe kommet sig over nederlaget i de to holds seneste og eneste møde. 3-0-nederlaget på Laugardalsvollur i 1981 i Reykjavik skal revancheres.

Rurik Gislason. Den islandske midtbanespillers Instagram-profil blev bestormet af sydamerikanske kvinder efter kampen mod Argentina. Tænd for kampen og se hvorfor. Vanvittigt flot fyr.

Serbien – Schweiz (DR1 kl. 20.00)

Schweiz leverede den måske mest solide og velovervejede præstation ved VM i 1-1-kampen mod Brasilien. Kan VM’s klogeste hold gøre det igen?

Xherdan Shaqiri. Den lille firkant fra Schweiz er som regel god for mindst et drømmemål pr slutrunde. Det har han ikke lavet endnu. Kommer den i dag?

Med al respekt for Costa Rica så kunne kampen mellem Serbien og Schweiz blive en finale om, hvem der følger med brasserne videre til ottendedelsfinalerne. Der vil være smæk på fra start!

Facebook
Twitter