VM-MORGENBRIEF Dansk nedtur, spansk fiasko og superstjerner i aktion

Hvad er den bedste medicin mod danske VM-tømmermænd? Bold fra den allerøverste hylde. Få dit VM-overblik her.

(Foto: Ritzau/Scanpix)

Øv, øv og et trefoldigt øv.

Det danske landshold måtte i går trække det korteste strå i gyseren mod Kroatien. Schmeichel viste klassen i kassen, men lige lidt hjalp det, da de danske VM-nerver svigtede i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Dermed er Danmark ude af VM, og hvad skal man så stille op med det?

Jo, man kan da glæde sig over, at stjerner som Neymar, Coutinho, Hazard og Lukaku på sådan en semifesen mandag skal i aktion igen.

Få styr på både dagens og gårsdagens kampe her.

Spanien 1-1 (3-4) Rusland

Spanierne kom tidligt foran efter Sergie Ignashevichs selvmål, men Ruslands store tankcenterforward Artem Dzyuba bragte balance i regnskabet med en scoring fra 11-meterpletten.

Spanierne spillede og spillede, men kom frem til meget lidt. Ruslands keeper Igor Akinfeev endte med at blive helte i straffesparkskonkurrencen.

Kroatien 1-1 (3-2) Danmark

To tidlige og tilfældige mål og så var kampen sat i gang med et brag. Kroatien var bedste i første halvleg, men danskerne tog over i anden halvleg og blev bedre og bedre.

Kasper Schmeichel reddede et straffespark efter 116 minutter, men selvom han holdt niveauet i straffesparkskonkurrencen, så var de kroatiske skytter bare skarpere.

Danmark ude af VM efter et kæmpe drama, der gjorde ondt helt ind i den danske fodboldsjæl.

Det kan du glæde dig til i dag

Brasilien – Mexico (DR1 kl. 16)

  • Mexico så stærke ud i de to første gruppekampe, men gik så helt ned og bukkede under for presset mod Sverige og tabte 3-0. Kan mexicanerne få styr på nerverne mod de brasilianske favoritter?

  • Brasilien er efter en lidt blød start mod Schweiz kun blevet bedre og ligner fortsat et godt bud på en kommende verdensmester.

  • Endnu en stor fest på lægterne? De Syd-, Nord- og Mellemamerikanske fans har været garanter for helt vidunderlig atmosfære ved kampen i Rusland. Denne kamp kan nå nye højder på den front.

Belgien – Japan (TV2 kl. 20)

  • Belgien sparede hele ni spillere i den sidste gruppekamp mod England. Har Japan overhovedet en chance for at stoppe de veludhvilede belgiske favoritter?

  • Romelu Lukaku har set uhyggeligt skarp ud i Belgiens to første gruppekampe. Den store angriber ligner en mand, der kan få en sjov eftermiddag mod Japan.

  • Japan stoppede med at spille i den sidste gruppekampe mod Polen. En skandale, lød det fra mange. Vil japanerne have publikum imod sig mod Belgien?

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter