VM-MORGENBRIEF Engelsk guldekstase, nedtrykte værter og straffesparkets herskere

Kroatien viste endnu engang, at de har straffesparksnerver af guld, da de russiske værter blev sendt hjem på egen hjemmebane. Og så har guldekstasen for alvor ramt englænderne.

Lettelsen var astor i den kroatiske lejr, da holdet for anden gang i denne slutrunde gik videre efter straffesparkskonkurrence. FOTO: REUTERS/Maxim Shemetov TPX IMAGES OF THE DAY (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Så gik den ikke længere for Ruslands underdogs, der måtte trække det korte strå i straffesparkskonkurrencen mod danmarks banemænd fra Kroatien. Begge hold havde allerede tidligere været ude i en straffesparkskonkurrence med skindet i behold.

Men i lørdagens sene kamp var kroaterne, og deres målmand Danijel Subasic, suveræne.

Tidligere på dagen måtte vores svenske broderfolk sande, at de var oppe mod, fodboldovermagten, da de røg ind i en 2-0 lussing mod fodboldhjemlandet England, der nu summer af tro på, at VM-trofæet endelig skal 'hjem igen'.

Foran os ligger der nu to hviledage, før de tilbageværende hold skal afgøre, hvor i Europa trofæet skal høre hjemme. Der er nemlig kun hold fra Europa tilbage i turneringen. Semifinalerne byder således på et opgør mellem Frankrig og Belgien på tirsdag. Mens Kroatien tørner sammen med England på onsdag.

Sverige 0 – 2 England

Kvartfinalen blev endestationen for broderfolket fra Sverige, der kom bagud efter en halv time mod England på et Harry Maguire-hovedstød.

Dele Alli øgede til 2-0 efter en times spil, og selvom svenskerne producerede chancer i kampen, så var det ikke nok mod et stærkere engelsk hold med en god målmand.

Rusland 2-2 (3-4) Kroatien

De russiske VM-værter har præsteret langt over forventning ved VM, men kvartfinalen blev tabt mod Kroatien efter straffesparkskonkurrence i endnu et vildt drama ved slutrunden i Rusland.

Kroaterne har nu været ude i to kampe med forlænget spilletid inden semifinalen mod England.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Tobias Hansen og Tina Müller.

I denne udgave fokuserer deltager blandt andet på den polemik, der har været omkring indelingen af holdene i de to grene af turneringens slutspil. Her har mange bemærket den styrkeforskel, der har været mellem de to halvdele. Men DR Sporten Henrik Liniger er træt af den snak.

- Jeg gider ikke høre noget om en moralsk finale. Finalen ligger næste søndag, understsreger Han

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit.

Facebook
Twitter