VM-MORGENBRIEF Europa-jackpot, gul fest og en længe ventet egyptisk prins

Dag 5 ved VM var en god europæisk en af slagsen, og så kan vi se frem til festklædte colombianere og mand ved navn Mohamed Salah.

Mandag var en rigtig god dag for de europæiske mandskaber ved VM i fodbold. Sverige, Belgien og England trådte ind i turneringen med et samlet udbytte på ni point.

Indtil videre har 13 af de 14 deltagende europæiske mandskaber været i kamp i Rusland, og kun Tysklands forsvarende verdensmestre har måtte forlade grønsværen som tabere.

Sverige 1 - 0 Sydkorea

Broderfolket fra den anden side af sundet fik en perfekt start med tre point og en sejr på 1-0 over Sydkorea. Den svenske anfører Andreas Granqvist var banens bedste og kronede en stor indsats med en matchvinderrolle.

Belgien 3 - 0 Panama

Panama debuterede ved en VM-slutrunde og kæmpede bravt for sagen, men var oppe imod overmagten mod den gyldne generation fra Belgien.

Tunesien 1 - 2 England

Det lignede længe endnu en engelsk VM-skuffelse, men så dukkede anfører Harry Kane op ved bagerste stolpe i overtiden og sikrede englænderne alle tre point mod Tunesien.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt helt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Tina Müller, Henrik Liniger og Tobias Hansen, der blandt andet snakker om Englands landshold anno 2018.

"Vibrationerne omkring det engelske landshold har ikke været så gode i lang tid", lyder det fra Henrik Liniger i dagens podcast.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit på listen.

Det skal du glæde dig til i dag

Her får du et overblik over dagens VM-lækkerier med tre gode grunde til, at du skal se med.

Colombia – Japan (DR1 kl. 14.00)

Det her bliver en fest. Colombias fans er altid leveringsdygtige i en herlig omgang larm på lægterne og møder altid talstærkt frem. Kampen mod Japan bliver næppe en undtagelse.

Colombias fans plejer at være garant for en fest. (Foto: John Vizcaino © Scanpix)

Radamel Falcao. Den colombianske målsluger og landsholdsanfører er blevet 32 år og det er ikke sikkert, han kan ses ved en VM-slutrunde igen. Han skal nydes, mens man kan.

Den 63-årige japanske landstræner Akira Nishino blev ansat for blot to måneder siden. Han svor, at bringe de klassiske japanske dyder tilbage. Så forvent et studie i teamwork, hurtige små afleveringer og stenhårdt arbejde.

Polen – Senegal (TV2 kl. 17.00)

Robert Lewandowski. Glemt alt om falske 9’er og andet pjat. Lewandowski er fuldblodsangriber og et godt bud på en VM-topscorer, hvis Polen kommer langt.

This time for Africa? Det store kontinent har endnu ikke hentet point ved VM. Senegal står med det sidste skud i bøssen i første runde.

Sadio Mané. Senegals hurtige Liverpool-spiller bliver en svær mand at holde nede for et aldrende og lidt langsomt polsk forsvar.

Rusland – Egypten (TV2 kl. 20.00)

Det er den første kamp i 2. runde. Nu er det alvor. Egypten har ryggen mod muren efter nederlag til Uruguay i 1. runde.

Mohamed Salah. Blev sparet i nederlaget mod Uruguay. Nu kommer den egyptiske prins i spil. Kan han holde sit vanvittigt høje niveau fra denne sæson?

Rusland havde en nem start mod et svagt landshold fra Saudi Arabien. Nu bliver det lavest rangerede hold ved VM presset lidt mere. Så hvad kan russerne egentlig?

Og husk, at du kan få overblik over alle VM's højdepunkter på vores video-side.

Facebook
Twitter