VM-MORGENBRIEF Fodboldfestens forløsning: Nu gælder det VM-finalen

Verdensmesterskaberne i fodbold skal afgøres i dag. Frankrig og Kroatien står over for hinanden i finalen.

Luka Modric og Kylian Mbappé har været afgørende for henholdsvis Kroatiens og Frankrigs vej til VM-finalen. (Foto: Sergei Karpukhin © Scanpix)

Nu er det slut med optakten. I dag er dagen, vi alle sammen har ventet på i en hel måned.

63 kampe er blevet spillet fordelt på 12 stadions i 11 forskellige byer, og nu gælder det de allersidste 90 minutter plus minus tillægstid og det løse. Det er blevet tid til forløsningen på en månedsfodboldfest, når der i aften spilles VM-finale.

Tilbage står to hold, der med snilde, talent og hård fight har formået klare sig igennem fodboldens sværeste stoleleg. Det er Frankrig mod Kroatien.

Vejen til finalen har de grebet forskelligt an. Franskmændene har efter landstræner Didier Deschamps dessiner stillet sig noget mere dybt og defensivt end først forventet blot for at lamme modstanderen med hurtige og direkte kontraangreb.

En model, der ikke kunne lade sig gøre uden midtbanespilleren N'Golo Kantés usandsynligt gode blik for at nedbryde modstanderens opspil, samt kæmpetalentet Kylian Mbappés fart og flair frem af banen.

Kroatien har til gengæld baseret sit spil mere på selv at have bolden. Luka Modric og Ivan Rakitic er spillerne med idéerne, og kroaterne skaber ikke en chance, uden at én af de to har rørt bolden først – kroaternes chancer i finalen afhænger meget af, hvilket spillehumør de to kreatører er i, når det går løs i aften.

Herunder får du et overblik over weekendens VM-medaljekampe:

Belgien 2 – 0 England

Der var aldrig tvivl om resultatet i bronzekampen mellem Belgien og England. Uden at rulle sig fuldstændig ud var de belgiske stjerner anført af en velspillende Eden Hazard for stor en mundfuld for de engelske spillere. Englænderne virkede mætte oven på en måned i Rusland, hvor holdet for længst havde indfriet forventningerne og lidt til.

To gange blev englænderne overrumplet af belgiernes hurtige og bestemte kontraangreb. Thomas Meunier kronede en fin slutrunde med en scoring til 1-0, mens Eden Hazard med en sprudlende indsats og et mål spillede sig på listen over de bedste spillere ved slutrunden.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Andreas Kraul og Henrik Liniger, der taler om VM-finalen.

- Jeg er 100 procent sikker på, at Kroatien ikke havde slået Danmark og i dag stod i finalen, hvis ikke de havde haft Luka Modric, siger Andreas Kraul.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit på listen.

Det skal du holde øje med i VM-finalen

Frankrig – Kroatien

  • Kan kroaterne blive ved med at trodse trætheden? I alle tre knockoutkampe har Kroatien spillet forlænget spilletid. I alt løber det op i 90 minutter samlet, og holdet har altså i teorien spillet en hel kamp mere end franskmændene på vej til finalen. Men det har indtil nu ikke været til at se på Modric og co., tværtimod har de i hver knockoutkamp virket mere friske end modstanderen mod slutningen.

  • Kylian Mbappé har været omdrejningspunktet i den franske offensiv, som han med overraskende driblinger og lynhurtige raids op af kanten har båret frem. Men PSGstjernen er altså kun 19 år gammel, og spørgsmålet er, om han kan stå for presset i en VM-finale.

  • Modric og Rakitic mod Kanté. Kroatien har måske VM-slutrundens bedste duo midt på banen. Modric og Rakitic ligger og støber kuglerne med udsøgt præcision til holdets kantspillere og angribere. Omvendt har franskmændene den bedste defensive midtbanespiller ved VM i Emanuel Kanté, og han vil arbejde hårdt for at ødelægge alt, hvad Modric og Rakitic vil forsøge at sætte op.

Facebook
Twitter