VM-MORGENBRIEF Hattrick-HurriKane, polsk afklapsning og gruppespillets afgørende kampe

Harry Kane sparkede sig i front på topscorerlisten, Colombia sprudlede, og i dag går gruppespillet ind i sin afgørende fase. Få dagens VM-overblik her.

James Rodríguez var i hopla mod Polen. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

Der var flere sprudlende præstationer, da VM's anden runde blev afsluttet.

Colombia leverede noget af de bedste angrebsfodbold ved slutrunden, da Polen blev sendt ud turneringen, mens England udklasserede Panama.

I dag skal Rusland, Spanien og Portugal blandt andet i ilden, når tredje og sidste runde i gruppespillet sparkes i gang.

Herunder kan du blive opdateret på VM-slutrunden.

England 6 - 1 Panama

Der var ingen slinger i valsen for de engelske favoritter, da de mødte VM-debutanterne fra Panama. Allerede ved pausen stod det 5-0, og der var derfor aldrig spænding om resultatet. Anfører Harry Kane ledte an med et hattrick, og han lægger sig dermed i front på topscorerlisten. Trods det store nederlag kunne Panama også juble, da det lykkedes at score landets første mål ved en VM-slutrunde nogensinde.

Japan 2 - 2 Senegal

De to hold lå inden opgøret noget overraskende i front i gruppe H efter sejre over henholdsvis Columbia og Polen i første kamp. Og det blev en tæt affære mellem de to hold, hvor momentum bølgede frem og tilbage. Senegal var to gange i front, men japanerne kom flot tilbage.

Polen 0 - 3 Colombia

Et colombiansk festfyrværkeri ramte Polen, der blev sendt ud af VM med et brag. James, Cuadrado og Falcao kørte rundt med polakkerne og viste noget af det bedste offensive fodbold, vi har set til dette VM.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt helt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Josefine Høgh og Henrik Liniger.

- Thomas Delaney sagde, at den mand vil gøre alt for at komme tilbage, om det så er med en halv lunge, lyder det fra Josefine Høgh.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit på listen.

Det skal du glæde dig til i dag

Her får du et overblik over dagens VM-lækkerier med tre gode grunde til, at du skal se med.

Uruguay - Rusland (TV 2 kl. 16.00)

 • Den direkte kamp om førstepladsen i gruppe A. Begge hold står med seks point for to kampe inden opgøret, og der er derfor lagt op til en spændende duel mellem VM-værterne og sydamerikanerne.

 • Værterne er flyvende. Foran hjemmepublikummet har Rusland overrasket alt og alle med sprudlende og effektiv fodbold. Otte mål har de scoret i deres første to kampe, så det bliver spændende at se, om de kan fortsætte mod en noget bedre modstander.

 • Cavani skal i gang. Den uruguayanske PSG-stjerne har hamret mål ind på samlebånd de seneste sæsoner, men han har stadig ikke åbnet op for posen ved VM. Det sker måske i dag.

Saudi Arabien - Egypten (TV 2 kl. 16.00)

 • Sidste chance for Mohamed Salah. Denne sæsons helt store åbenbaring i Premier League er allerede slået ud af VM, men har nu en sidste chance for at vise sine kvaliteter på den største scene af dem alle. Mod et uorganiseret saudi arabisk hold kan det blive rigtig giftigt.

 • Skal Saudi Arabien på tavlen? De har endnu ikke scoret til VM, og det er nu sidste chance, så mon ikke holdet blæser til angreb?

 • Kampen om æren. Det har ikke været prangende for nogen af holdene til VM, og det handler derfor om at redde en smule ære og undgå sidstepladsen.

Iran - Portugal (DR 3 kl. 20.00)

 • Iran kan snyde Portugal. Iran leverede en ganske hæderlig indsats mod et ellers stærk spansk mandskab. Kan de følge op på den præstation og vinde over Portugal, vil de snuppe pladsen i ottendedelsfinalen.

 • Cristiano Ronaldo blev i går overhalet af Harry Kane på VM's topscorerliste. Det vil han næppe finde sig i, og en kamp mod undertippede Iran kunne meget vel sende ham tilbage i front.

 • Carlos Queiroz møder sit hjemland. Irans portugisiske landstræner Carlos Queiroz skal op imod sine landsmænd, som han endda har stået i spidsen for som landstræner fra 2008-2010, hvor han blev fyret. Læs mere om Irans mirakelmand her.

Spanien - Marokko (DR 1 kl. 20.00)

 • Spanierne fik kun med hiv og sving hentet en 1-0-sejr over Iran og vil have stort incitament til at vise alle de kvaliteter, som holdet utvivlsomt besidder.

 • Sidste chance for Marokko. Afrikanerne har resultatmæssigt skuffet fælt til VM og er allerede ude af turneringen. Aftenens opgør er derfor sidste chance for et ellers stærkt mandskab til at redde lidt af æren.

 • Marokko har modsat flere andre små nationer spillet frisk og offensiv fodbold og har i glimt vist rigtig fint potentiale. Det kan derfor blive en ganske underholdende kamp mod et spansk hold med en perlerække af offensive profiler.

Facebook
Twitter