VM-MORGENBRIEF ‘It’s not coming home’: Den engelske eufori nåede endestationen

Skal der igen gå 28 år, før englænderne begynder at drømme om VM-guld?

Skuffede engelske fodboldfans. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)

Åh, den eufori! Så boblende og lystig, den kan være. Smittende ud over alle grænser.

Tanken om det, der kan være i vente, får fodboldfans verden over til at blive ramt hvert fjerde år. Når der er VM i fodbold, drømmes der om guldmedaljer, om krammere med fremmede på store pladser med storskærme og fadøl, om ustoppelige gadefester med venner og familie. Om øjeblikke, hvor fodbold går i blodet på gud og hver mand. Dér hvor euforien ikke længere har nogen tøjler. Når man oplever at vinde et VM.

Det er den følelse, den sindstilstand, som en hel nation af englændere i går følte, de var så tæt på, men som de i dag er lige så langt fra som nogensinde før. Euforien var på et stadie lige før det utøjlede. ’It’s coming home’ messede de under hele slutrunden. Fra 1/8-finalen begyndte de selv at tro på det. Det hovedløse virkede ikke længere så hovedløst. England var en mulig VM-vinder. For første gang siden 1966.

Men semifinalen blev euforiens holdeplads, Englands endestation. Kroatiens Mario Mandzukic lammede England med et mål i den forlængede spilletid, og derfra havde de ikke noget modsvar. Den høje angriber, der knap kunne løbe af kramper i begge ben, ødelagde den engelske VM-drøm, der for første gang siden 1990, hvor holdet sidst var i semifinalen ved VM-slutrunden, havde fået lov at nå et eksalteret stadie.

I dag er England ikke eksalteret, ikke euforisk. ’It’s not coming home’. I dag er spørgsmålet bare, om der igen skal gå 28 år, før englænderne igen skal kunne smage på VM-drømmen, som de har gjort ved VM i Rusland.

England 1 – 2 Kroatien

For første gang i landets historie spillede Kroatien sig frem til en VM-finale. I en medrivende og dramatisk kamp, der endte i forlænget spilletid, blev Mario Mandzukic’ matchvinder og nationalhelt med en scoring efter 109 minutters spil.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Henrik Liniger, Marco de Los Reyes og Arnela Muminovic.

De taler om, hvilken VM-finale vi kan forvente. Hvor trætte er kroaterne efterhånden? Og har franskmændene mere i den offensive pose, end de endnu har vist?

- Frankrig er ret store favoritter, men man skal ikke glemme den selvtillid, kroaterne kommer med efter for tredje kamp i træk at have været bagud og vendt det til sejr, siger Henrik Liniger blandt andet.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit.

Facebook
Twitter