VM-MORGENBRIEF Tysk katastrofe, spøjst selvmål og angrebslystne colombianere

De tyske verdensmestre røg ud af VM, schweiziske Yann Sommer scorede VM’s mest besynderlige mål, og i dag blæser Colombia til angreb

Yann Sommers selvmål må være VM's mærkeligste mål hidtil. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Man skulle være særdeles modig og måske endda en lille smule småtosset, hvis man inden VM i Rusland havde forudsagt, at Tyskland ikke ville være at finde, når turneringen gik fra gruppespil til playoffrunderne.

Ikke desto mindre ville den småtossede kunne sidde og grine i hjørnet resten af VM, mens resten af de selvbestaltede eksperter og mandagstrænere med kæben nede om anklerne måbende måtte sande, at ingen er usårlige ved et VM. End ikke de forsvarende verdensmestre. Tyskland tabte 2-0 til Sydkorea og sluttede sin gruppe på sidstepladsen med sølle tre point på kontoen. Auf wiedersehn Kroos, Löw, Özil og hvad de ellers hedder.

I et noget mindre perspektiv var det også overraskende at se Bryan Ruiz’ straffespark ryge i nettet i aftes. Costaricaneren bankede et straffespark på overliggeren, men derfra tog det en heldig drejning for mellemamerikanerne. Fra overliggeren drønede bolden nemlig ned i baghovedet på den schweiziske målmand Yann Sommer og så ind i nettet. Du kan se målet lige herunder. Kampen sluttede i øvrigt 2-2, og Schweiz er videre til 1/8-finalen, hvor de nu skal møde Sverige.

Og i dag? Der får vi et angrebslystens colombiansk mandskab at se, men det må du læse mere om længere nede i artiklen. Herunder bliver du opdateret på gårsdagens højdepunkter og klædt på til dagens spændende kampe:

Mexico 0 - 3 Sverige

Broderfolket leverede en mesterlig præstation og tog med 3-0-sejren førstepladsen i gruppen. Dermed slipper svenskerne for Brasilien i 1/8-finalen og møder Schweiz. Mexico får fornøjelsen af Neymar og kompagni.

Sydkorea 2 – 0 Tyskland

Det totale kollaps for de tyske verdensmestre, der skabte nok chancer til at vinde, men var uskarpe i begge ender. Sammenbruddet blev totalt med målmands Neuer beslutning om at sende sig selv frem som venstre wing, hvilket kostede målet til 2-0. Pinligt for tyskerne.

Serbien 0 – 2 Brasilien

Brasilien tog den anden sejr i træk og viste en styrke, der må bekymre modstanderne i 1/8-finalen, Mexico.

Schweiz 2-2 Costa Rica

Dagens mest besynderlige kamp med underlige kendelser, vilde redninger, et selvmål med baghovedet og to unødvendige advarsler til Schär og Lichtsteiner, der nu sidder ude i 1/8-finalen mod Sverige med karantæne.

Podcast: Sidste nyt fra Østfronten

Hver morgen bliver du klædt helt på til at snakke med om VM i podcasten "Sidste nyt fra Østfronten" med DR Sportens udsendte i Rusland. I dag med Morten Hausborg, Henrik Fallesen og Niklas Brandt.

De taler blandt det klassiske emne "er det fint nok at vinde grimt?" Morten Hausborg er i hvert fald ikke i tvivl, og slet ikke når spørgsmålet så samtidig inkluderer det danske landshold.

- Jeg vil se dem vinde. Sådan er jeg opdraget. Det er resultatet, der tæller, siger Hausborg.

Podcasten kan høres her: http://dr.dk/sidstenytfraoestfronten

Husk at vælge det nyeste afsnit på listen.

Det skal du glæde dig til i dag

Her får du et overblik over dagens VM-lækkerier med to gode grunde til, at du skal se med.

Senegal – Colombia kl. 16 (DR1)

Her bliver der knald på. Colombia var forrygende mod Polen, men er blot nummer tre i gruppen, så mere sprudlende angrebsfodbold må være i vente.

Kaotisk målmandsspil blev dyrt for Senegal mod Japan. Er der flere tosserier på stregen på vej her?

Japan – Polen kl. 16 (DR3)

Polen står før kampen med nul point og en målscore på 1-5. Det vil polakkerne ikke have siddende på sig. Forvent et tændt polsk mandskab.

Japan kan blive tvunget frem i takt med meldingerne fra kampen mellem Colombia og Senegal. Det kan blive herligt panisk og desperat.

England – Belgien kl. 20 (TV 2)

Altså hvor gode er de her to hold egentlig? De to øvrige hold i gruppen, Tunesien og Panama, er i hvert fald et niveau under, så nu bliver det spændende at se Belgien og England møde seriøs modstand.

Eller bliver det reservernes kamp? Begge hold er jo videre allerede, så måske det bliver et spændende studie af dybden i Belgiens og Englands landsholdstrupper. Måske en aften for det glemte belgiske talent Adnan Januzaj?

Panama – Tunesien kl. 20 (TV 2 Sport)

Her har du muligheden for at cementere din status som fodboldhipster. Belgien – England? Ikke noget for dig. Du er mere interesseret i det spændende clash mellem nordafrikansk og mellemamerikansk fodboldkultur.

Panamas fans havde den største fest, da den 37-årige veteran Felipe Baloy scorede nationens første VM-mål nogensinde i 6-1-nederlaget mod England. Det går helt amok, hvis Panama ligefrem vinder en kamp. Den fest vil du gerne være en del af.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk