VM’s flinkeste fans? Det her er god stadion-stil!

De japanske og senegalesiske fans hyldes for at blive på stadion og rydde op efter dem selv i Rusland.

Både de japanske og senegalesiske fans samlede skrald op på tribunerne efter hver deres kampe mod Colombia og Polen. Nu hyldes de på sociale medier. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

Hvad gør man som japansk tilskuer efter at have set sit landshold vinde en historisk VM-sejr? I stedet for at skynde sig ud i de russiske gader for at fortsætte festen med øl og dans, besluttede flere japanske tilskuere frivilligt at blive på stadion for at rydde op på lægterne.

Det viser en video på det sociale medie Twitter, hvor man ser flere blå-hvide tilskuere gå rundt med poser for at samle plastickrus, pap og andet skrald efterladt af andre tilskuere efter at have vundet 2-1 over Colombia.

Videoen er filmet af en colombianer, der går rundt og lykønsker de japanske fans.

- De har lige vundet og går og samler skrald

Skotten Christopher McKaig har lagt en video på Twitter med de japanske fans, der samler affald op efter dem selv.

Se videoen på Twitter.

- De har lige vundet, og alle japanere går og samler skrald op. Det er helt utroligt. Det er noget vi kunne lære af, siger den colombianske tilskuer, mens han filmer og giver de japanske fans hånden.

Lignende scener udspillede sig efter gårsdagens opgør mellem Polen og Senegal, hvor sidstnævnte vandt 2-1. Videoen viser, de senegalesiske tilskuere gå mellem sæderne for at samle skrald op.

Sportskanalen TyC Sports har lagt en video på Twitter med de senegalesiske fans, der samler affald op efter dem selv.

Se videoen på Twitter.

På Twitter hylder brugerne tilskuerne med hashtaggene #class #respect #bestfans.

(Foto: Matthias Koch © imago/Matthias Koch)

Der var i øvrigt masser at fejre for senegaleserne. De slog nemlig ret overraskende Polen 2-1. Se højdepunkterne fra kampen herunder.

Senegal og Japan spiller mod hinanden i næste kamp. Du kan følge kampen på søndag klokken 17:00 på DR1, i LIGA på P3 og på dr.dk/vm. Selvom resultatet af kampen er uvist, er det sikkert at stadion forbliver ren.

Facebook
Twitter