Fjer, bat, pagaj, gevær: Her er dagens danske aktører ved European Games

René Holten Poulsen og en bred pallette af danske atleter dyster i dag ved European Games.

René Holten Poulsen skal i aktion i finalen i 5000 meter-enerkajak. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix (Foto: Lars Møller © Scanpix)

Stativ, stakit, kasket.

Fjer, bat, pagaj, gevær.

Nej, det ligger ikke lige så godt i munden, men det ændrer dog ikke ved, at det er, hvad de danske udøvere duellerer med ved dagens konkurrencer ved European Games.

Herunder får du et overblik over dagens rød-hvide aktører ved European Games. Der er flere rigtig fine danske medaljemuligheder på menuen.

Starttidspunkter er angivet i dansk tid og med forbehold for ændringer.

Badminton

For de danske badmintonspillere handler det op at fortsætte onsdagens fine resultater, når der er gruppespil, 1/8- og kvartfinaler på programmet.

Mixeddoublen med Niclas Nøhr og Sara Thygesen får spansk modstand i form af Lorena Uslé og Alberto Zapico i deres sidste gruppekamp klokken 10.10. Danskerne duellerer direkte med spanierne om videre avancement.

For Anders Antonsen er der en schweizer på menuen, når det danske ketchertalent klokken 10.20 møder Christian Kirchmayr i sin 1/8-finale. Kirchmayr ligger nummer 142 på verdensranglisten og bør derfor være en overkommelig opgave for den 22-årige aarhusianer, der selv indtager 13. pladsen på listen.

I damesingle skal både Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt også i aktion i 1/8-finalerne. Kjærsfeldt møder klokken 12.35 Airi Mikkela fra Finland, mens Blichfeldt møder israelske Ksenia Polikarpova klokken 13.20.

De danske herre- og damedoubler går i dag på det grønne gulv med muligheden for at spille sig i en semifinale. Sara Thygesen og Maiken Fruergaard lægger an til at serve fra klokken 16.00, mens Anders Skaarup og Kim Aastrup skal i ilden klokken 18.15.

Bordtennis

Der bliver ikke mange timer for Jonathan Groth til at fordøje sølvmedaljen fra onsdag aften. I dag klokken 12.00 skal han, Anders Lind og Tobias Rasmussen nemlig spille 1/8-finale i holdkonkurrencen mod Slovenien. Vinder danskerne den, venter der en kvartfinale klokken 18.00 senere på dagen.

Kajak

I vandet har Danmark en række medaljemuligheder ved dagens European Games-konkurrencer. Varmeste bud på metal er Emma Aastrand Jørgensen, der skal mobilisere kræfter til intet mindre end fire finaler. Klokken 9.10 starter hendes finale-heat i 500 meter-enerkajak, mens hun allerede klokken 10.05 igen skal være finaleklar, når den står på 500 meter sammen med Line Langelund, Julie Frølund og Pernille Knudsen i firerkajakken.

Mere Aastrand og mere finale får vi klokken 13.20, når hun på egen hånd igen skal jagte en medalje i 200 meter-enerkajakfinalen, før hun går i vandet for fjerde og sidste gang til 5000-meter-finalen i enerkajakken klokken klokken 15.00

Også René Holten Poulsen skal på medaljejagt, når han klokken 15.30 sætter åren i vandet til mændenes 5000 meter-finale i enerkajakken.

Skydning

I dag forsætter Jesper Hansen og Emil Petersen deres kvalifikation i skeetskydning. D'herrer lader og sigter fra klokken 8.00 og frem til klokken 14.30. De fik begge en god start på kvalifikationen, og går Hansen og Petersen som ventet videre herfra, skyder de finale klokken 17.00.

Også Rikke Mæng og Stine Nielsen skal i aktion. De to danske skytter dyster i 50 meter riffel, tre positioner, og påbegynder den finale fra klokken 8.15 til klokken 11.00.

Du kan følge European Games på DR.dk, DR TV og DR2 fra klokken 8.55 torsdag morgen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter