Flot dansk bordtennis-sejr over Sverige

De danske bordtennisspillere trådte søndag i karakter i Michael Mazes skadesfravær, da de slog Sverige ved EM. Danmark er nu tæt på en plads i kvartfinalerne.

Allan Bentsen var med til at besejre Sverige ved EM. (Foto: Mikhail Voskresensky © Scanpix)

Det danske bordtennislandshold slog lørdag for første gang nogensinde Sverige. Ved EM i Ostrava i Tjekkiet blev det til en flot sejr på 3-2 til de undertippede danskere.

Sejren over Sverige betyder, at Allan Bentsen og holdkammeraterne uventet har mulighed for at spille sig i kvartfinalen.

42-årige Allan Bentsen vandt sine kampe mod Per Gerell og Jens Lundquist, mens Kasper Sternberg også slog Lundquist.

Bagefter var glæden stor hos sportschef, svenske Peter Sartz.

- Det er kun i krig og i fodbold, jeg holder med Sverige, når man møder Danmark, så derfor er det en fantastisk sejr.

- Allan Bentsen er i god form, og det er imponerende, at han kan holde et så højt niveau hele kampen. Det er dejligt at se Kasper Sternberg kan vinde over verdens nummer 46, Jens Lundquist. Det viser, at han er på rette vej, siger Peter Sartz i en pressemeddelelse fra Danmarks Bordtennis Union.

Danmark, der ikke har en skadet Michael Maze på holdet, møder senere søndag England i den sidste gruppekamp, mens Sverige møder Rusland.

Rusland slog lørdag Danmark med 3-0 i den første kamp i den indledende gruppe, hvor de to bedste nationer går videre til kvartfinalerne.

Med Maze som en del af holdet vandt Danmark sidste år EM-sølv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk