14-0 mod Georgien står ikke alene: De største danske sejre for fodboldlandsholdene

Både kvinde-og herrelandsholdet har tidligere knust modstandere

(© (arkivfoto) Scanpix)

Det er nok ikke gået din næse forbi, at de danske fodboldkvinder tirsdag aften gik mål-amok i EM-kvalifikation og smadrede Georgien på hjemmebanen i Viborg med hele 14-0.

Alt lykkedes for Pernille Harder og co. i kampen, hvor Danmark førte med hele 10-0 ved pausen mod Georgien, der må betegnes som en miniput-nation i kvindefodbold-regi.

Og det er ikke kun kvinderne, der har fornøjelsen af at være kæmpe store favoritter i en dansk landskamp i denne uge.

Herrelandsholdet er i den helt afgørende fase i deres EM-kvalifikation, hvor der blot mangler to kampe.

Kasper Schmeichel får nok ikke så travlt i det danske mål på fredag mod Gibraltar. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Den helt store kamp mod Irlander i næste uge, men først venter den lille nation Gibraltar i Parken fredag aften. Danmark slog miniputnationen 6-0 på udebane i kvalifikationen, og mon ikke også, der venter en ny storsejr i Parken i denne uge.

Kvinderne var tæt på at slå deres rekord for den største sejr nogensinde. De manglede blot et mål for at tangere rekorden, som de faktisk også har mod Georgien.

Selvom herrelandsholdet er store favoritter mod Gibraltar, så skal der alligevel noget af en sensation til, hvis de skal slå deres største sejr i en officiel landskamp.

Vi har samlet de tre største sejre for henholdsvis kvinde- og herrelandsholdet herunder:

1

Danmark – Georgien 15-0

Stine Larsen og Nadia Nadim jubler over 14-0-sejren. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De danske fodboldkvinders rekordsejr ligger tilbage i oktober 2009, hvor danskerne vandt hele 15-0 mod Georgien i EM-kvalifikationen.

Det var Pernille Harders debutkamp, men det lod hun sig ikke kue af. Den dengang 16-årige Harder scorede hattrick i sin debut og var dermed en stor faktor for, at Danmark sikrede sig den kæmpestore sejr - og rekorden

2

Danmark – Georgien 14-0

Pernille Harder scorede hattrick i sin debut mod Georgien. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Og 10 år senere stod Pernille Harder igen over for Georgien. Denne gang bliver det også til en kæmpe sejr og et hattrick, da de danske fodboldkvinder vandt hele 14-0 over selvsamme modstander i november 2019, som er kvindernes næststørste sejr nogensinde.

3

Danmark – Armenien 11-0

Danmarks kvinder vandt 11-0 over Armenien - den tredjestørste sejr nogensinde. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det danske kvindelandshold har faktisk formået at vinde 11-0 tre gange. To af gangene er det gået ud over Litauen (i 1993 og 1994) – og den seneste 11-0-sejr ligger tilbage i 2011 i EM-kvalifikationen mod Armenien, hvor både Pernille Harder og Sanne Troelsgaard fik scoret hattrick.

4

Danmark – Frankrig 17-1

Danmark fik en fornem start ved OL, da de vandt 17-1 over Frankrig. (© (arkivfoto) Scanpix)

En af Danmarks første officielle landskampe ligger tilbage i oktober 1908 ved den olympiske slutrunde i London. Og man må sige, at Danmark for alvor skrev sig ind i historiebøgerne fra start. De danske mænd vandt hele 17-1 over Frankrig, hvor Sophus Krølben Nielsen scorede hele 10 mål. Det er herrernes største sejr til dato.

Danmark nåede frem til finalen, men tabte 2-0 til Storbritannien.

5

Danmark- Norge 12-0

Ni år senere, i 1917, var det så Norges landshold til at få danske tæsk. Norge var kommet til København for at spille en venskabskamp, som de havde forventet skulle være tæt. Men det blev den på ingen måde. Danskerne vandt hele 12-0 og påførte det norske landshold det til dags dato største nederlag - og de danske herrers næststørste sejr nogensinde. Poul 'Tist' Nielsen scorede hele fem gange på ti minutter i opgøret.

6

Danmark-Island 14-2

Tilbage i 1967 stillede Danmark op med stjerner som Finn Laudrup, Ulrik le Fevre og John Steen Olsen i en venskabskamp mod Island i Idrætsparken. Og her fik vores nordiske naboer ikke et ben til jorden. Danmark vandt hele 14-2 denne augustdag, hvor både Laudrup og Le Fevre scorede hattrick.