6-årige William fra Nordjylland til Liverpool

En 6-årig dreng fra Nordjylland er den hidtil yngste, der skal på træningsophold i Liverpool.

William Steen Johansen fra Asaa lidt udenfor Aalborg, har fået papirer på, at han skal på et tre-dages træningsophold i Liverpool. (Foto: Kasper Gram © DR Sporten)

William Steen Johansen er ikke mere end seks år. Alligevel har han allerede vist et så stort talent, at den engelske storklub Liverpool nu vil se nærmere på ham.

Det sker efter William har deltaget på en tredages fodboldskole, der var tilrettelagt af Liverpool International Football Academy Scandinavia i Nørresundby, hvor professionelle trænere fra Liverpool stod i spidsen for træningen.

Her gjorde han sig ekstra bemærket under fodboldskolen, så han vandt prisen ”Play the Liverpool Way”, samt fik en udtalelse med fra trænerne.

En stolt mor

Med prisen følger et træningsophold på tre dage i den engelske klub, og William er dermed den hidtil yngste spiller, som får tilbudt den oplevelse.

Mor til William, Louise Steen er naturligvis stolt, og hun har et bud på hvorfor Liverpool fik et godt øje til netop ham.

- Selv om han kun er seks år gammel, så har han en koncentration uden lige, når det gælder fodbold. Og så kan han også blive ved med at træne, og han er dygtig teknisk og fysisk stærk i forhold til sin alder, fortæller Louise Steen, der nu sammen med familien nu skal i gang med at planlægge turen til Liverpool i efteråret.

William med familien hjemme i haven, hvor der bliver spillet en del fodbold. (Foto: Kasper Gram © DR Sporten)

Skal spille i hjemby

I den seneste tid har der været fokus på store klubber, der vil starte særlige talentskoler for helt unge spillere i Danmark – senest hvor DBU stoppede FC Barcelonas forsøg på at lave et fodboldakademi. Den debat har Louise Steen også fulgt med i, og hendes holdning er klar.

- Ført og fremmest er jeg stolt, og det er en sjov tid for os lige nu. Men min holdning til det er, at når man er seks år, så spiller man i klubben i den by man bor i og sammen med de kammerater, som man går i klasse med.

Hvad nu hvis de tilbyder ham et længere ophold, hvad svarer du så?

- Det ved jeg slet ikke. Det skal vi sammen tale om – også med William. Det kommer an på så meget, men jeg synes, at børn skal have lov til at være børn, siger Louise Steen og uddyber:

- Når man ikke er ældre, er glæden ved fodbold at have det sjovt med bolden og sine kammerater. Så kan man altid senere finde ud af, hvor dygtig man er og hvad man kan opnå, forklarer hun.

Nemt ved finter

Liverpools fodboldskoler i Danmark kører på femte år, og bliver i år afholdt i 10 danske klubber i løbet af sommeren og efteråret. I Nordjylland var FC Solsiden i Nørresundby samarbejdsklub på fodboldskolen. Og John Kiil fra ungdomsafdelingen i klubben lagde bestemt også mærke til unge Williams talent.

- Der er ingen tvivl om, at han spiller fodbold hele tiden. Han skal bare se finterne en gang og så kunne han dem. Og så var han en god holdkammerat, fortæller John Kiil, der glæder sig over William nu skal hilse på de store stjerner i Liverpool.

William spiller fodbold sammen med storebror Benjamin på 12 år hjemme i haven. (Foto: Kasper Gram © DR Sporten)

- Han kommer over og besøger akademiet sammen med en gruppe unge spillere fra fodboldskoler i hele verden, og når man som seks-årig går så meget op i fodbold, så bliver det en kæmpe oplevelse, siger John Kiil.

Holder øje med norsk spiller

Han understreger at hovedformålet med Liverpools fodboldskole i Danmark ikke har scouting af helt unge talenter som hovedformål - men derimod at give unge spillere med interesse for fodbold uanset niveau mulighed for at få en professionel træning kombineret med socialt samvær.

Set tilbage på de fem år Liverpool har afholdt fodboldskoler i Skandinavien viser da også, at den engelske klub kun i et tilfælde har indgået et samarbejde med en ung norsk spiller, som de holder løbende kontakt til, oplyser John Kiil.

Facebook
Twitter