80 mand angreb FCK-fanbus med stenkast

En FCK-fanbus er blevet angrebet af omkring 80 mand foran Telia Parken i København.

Bussen som transporterede FCK fans holder efter at være blevet angrebet af Brøndby fans foran Telia Parken fredag den 27 april 2018.. (Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix) (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

Der er ikke københavner-derby i dag. FCK spiller på udebane mod AC Horsens, og Brøndby spiller slet ikke.

Alligevel har der været fodbold-relaterede klammerier foran Telia Parken på Østerbro i København. Kort før middag angreb omkring 80 mand en bus med cirka 20 FCK-fans, der var på vej til udebanekampen i Horsens.

Bussen blev angrebet med brosten, og FCK-fansene med knytnæver. Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi, Mikael Andersen.

- Bussen har smadrede ruder, og der er også fundet sten inde i bussen, siger han.

Københavns Politi har i forbindelse med episoden anholdt fem, og det skal nu afgøres, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

"Helt og aldeles ubegribeligt"

Det vides ikke med sikkerhed, om det er Brøndby-fans, der står bag dagens angreb. Men Københavns Politi bekræfter, at de angribende ifølge anmeldelsen af hændelsen bar Brøndby-trøjer.

Adminstrerende direktør i Brøndby Jesper Jørgensen har givet følgende kommentar til DR Nyheder:

- Vi er bekendt med episoden inde ved Telia Parken. Det er helt og aldeles ubegribeligt, at nogle vælge at bruge fodbold som undskyldning for at ty til vold og ballade, og som klub tager vi afstand fra det, siger han og fortsætter:

- Vi ønsker, at de ansvarlige bliver fundet og stillet til ansvar, og vi stiller os derfor til rådighed for Politiet, hvis de får brug for det i deres videre arbejde.

Ikke første gang

Mikael Andersen fra Københavns Politi har ingen kommentarer til, om nogle af de fem anholdte eller de øvrige, der angreb FCK-bussen, sympatiserer med rivalen Brøndby.

- Jeg har ingen kommentarer til, hvem de fem, vi har anholdt, er, eller om de er kendt politiet i forvejen, siger Mikael Andersen og fortsætter:

- Vi er meget forargede over denne adfærd, det hører simpelthen ingen steder hjemme.

Det skal her bemærkes, at også AC Horsens, som FCK som sagt møder senere i dag, også spiller i gule trøjer.

Hvis det viser sig at være Brøndbyfans, der står bag angrebet, er det er selvsagt ikke første gang, Brøndby- og FCK-fans støder sammen. I efteråret blev FCK pålagt at betale en erstatning på 300.000 kroner af fodboldens appelinstans, ligesom de heller ikke har måtte medbringe fans til udebanekampe mod Brøndby i løbet af et par kampe i foråret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter