AaB fyrer direktør i jagt på sponsorindtægter

Selskabet bag superliga-klubben Aab afskedigede tirsdag den administrerende direktør.

AaB-sportschef Allan Gaarde skal vikariere som administrerende direktør i AaB A/S. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med et uafgjort resultat ude mod AGF sikrede Aab sig søndag en femteplads og en plads i slutspillet, men bag linjerne blev det hurtigt hverdag for klubbens administrerende direktør.

Tirsdag blev Stephan Schors pludselig afskediget i en fondsbørsmeddelelse, og formanden for AaB A/S, Finn V. Nielsen, erkender, at der er tale om en regulær fyring.

- Jo, det er en fyring, siger han.

Stephan Schors har været med til at skabe overskud fire år i træk, men nu er der brug for en med større kommercielle kompetencer, lyder det.

- Det betyder, at vi skal have en direktør, der kan øge AaB’s sponsorindtægter samt indtægter fra afvikling af kampe. Her mener vi ikke, at Stephan Schors er den rette mand, siger Finn V. Nielsen ifølge Nordjyske.

Baseret på en samlet vurdering

Bestyrelsesformanden afviser over for avisen, at der skulle være sket noget i de seneste dage, som har ført til fyringen.

- Nej, fyringen beror på en samlet vurdering. Vi søger nu professionel hjælp til at finde den helt rigtige direktør, og det, at stillingen er ledig, kan måske få nogle spændende kandidater på banen, siger Finn V. Nielsen.

Han fortæller, at fyringen har været undervejs i nogle uger, og den kom tilsyneladende bag på hovedpersonen selv.

Stephan Schors tweetede således tirsdag middag, at AaB var på vej med spændende tiltag, hvilket altså skete få timer, før han blev sparket ud.

AaB A/S meddeler, at sportschef Allan Gaarde overtager opgaverne, indtil der er fundet en permanent afløser som administrerende direktør.

/ritzau/