Åge Hareide frygtede fyring i juni sidste år

Et pointtab ude mod Kasakhstan i juni sidste år ville have ført til fyring, tror Åge Hareide.

Åge Hareide ses her i sekunderne efter den danske nationalsang i Kasakhstan 10. juni. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Foto: Henning Bagger / Scanpix)

Det danske fodboldlandshold vandt 10. juni sidste år med 3-1 på udebane over Kasakhstan i VM-kvalifikationen.

Havde et på det tidspunkt presset dansk landshold ikke vundet den kamp, tror Åge Hareide, at det havde været hans sidste i spidsen for Danmark.

Det siger han i et langt interview med den norske avis VG.

- Efter 0-1-nederlaget til Montenegro (i oktober 2016, red.) blev vi slagtet i de danske medier. Jeg valgte at være offensiv og prøvede at forklare, at vi var lige så gode i 0-1-nederlaget mod Montenegro som i 1-0-sejren over Armenien.

- Men det ville folk ikke høre. De ser kun resultatet. Internt (i DBU) oplevede jeg en frygt for resultater, en frygt, som jeg tror stammede fra den forrige kvalifikation, hvor der var flere pointtab mod slutningen.

- Spillerne var mere "piskede", end jeg troede. Gode resultater var den eneste medicin. Uden en sejr i Kasakhstan... så ville jeg have været færdig, siger Åge Hareide til VG.

Ikke meget bedre

Landstræneren kunne derfor glæde sig over, at Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen og Kasper Dolberg med et mål hver sørgede for sejren over Kasakhstan.

Siden fulgte sejre over Polen og Montenegro og en uafgjort mod Rumænien, før Danmark rundede landsholdsåret af med at slå Irland over to playoffkampe, hvilket udløste en VM-billet.

- Det kunne ikke være gået så meget bedre, sagde Hareide til Ritzau i december, da han opsummerede landsholdsåret.

Nordmandens kontrakt med DBU løber til og med EM i 2020.

I øjeblikket er han med et kombineret liga- og U21-landshold på træningslejr i Abu Dhabi.

/ritzau/

FacebookTwitter