Aalborg-drengen Kusk ville ikke være bøddel i 'den værste dag i AaBs historie'

Selvom Kasper Kusk lørdag spillede for modstanderne, kunne nordjyden ikke holde ud at se barndomsklubben rykke ned.

Kasper Kusk havde svært ved at overvære sin gamle klubs nedrykning i weekenden. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

I forrygende sommervejr kastede AaBs første nedrykning fra Superligaen alligevel en skygge over Aalborg i lørdags.

Hør afslutningen på Superligasæsonen i LIGA på P4 herunder:

Ved slutfløjtet kastede hjemmeholdets spillere sig i græsset, mens tilskuerne på lægterne var lige dele grådkvalte og rasende over realiteterne efter nederlaget til Silkeborg.

Men på sidelinjen, efter kampen, var det også svært at se bort fra tårerne i øjenkrogen fra en mand på modstanderholdet, der netop havde været med til at sørge for AaB-nedrykningen.

Ordene kommer fra Kasper Kusk, der efter et par dage til at sunde sig over lørdagens strabadser, sætter ord på, da han måtte lade sig udskifte i pausen i dagens afsnit af Tyvstart.

På tribunerne var det ikke svært at afkode stemningen, da det blev officielt, at AaB ikke længere er i Superligaen. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Den forkerte beslutning

Selvom Kasper Kusk stillede til start i kampen iført Silkeborg-trøje, var det svært at glemme de 251 kampe, 60 mål, en DM-pokal og en pokaltitel iført den rød- og hvid stribede AaB-trøje.

Midtvejs i første halvleg gik det derfor op for den 31-årige kantspiller, at han ikke kunne gennemføre kampen. Han blev derfor taget ud i pausen.

Allerede i dagene op til kampen havde Kasper Kusk og Silkeborg-træner Kent Nielsen, der også har en fortid i AaB, snakket om, hvilken fornemmelse der var omkring deltagelsen i kampen.

- Han gav mig muligheden, og jeg havde selv fornemmelsen af, at det var det rigtige. I bagklogskabens lys var det nok ikke, siger Kasper Kusk.

En professionel forpligtelse

Nogle vil måske mene, at det er prisen for at kunne kalde sig professionel fodboldspiller. At man må lægge følelserne til side, når det gælder gammel kærlighed.

En præmis som Kasper Kusk køber. Det gør det bare ikke mindre svært.

- Jeg ville nok også tænke mit, hvis det var to andre klubber og spillere. Jeg følte, at jeg havde en professionel forpligtelse og kom fra en god kamp, så det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke skulle spille. Men det var svært, siger Kasper Kusk.

Kasper Kusk har spillet i alt 251 kampe for AaBs førstehold. Seneste ophold i klubben var i sidste sæson. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Til syvende og sidst tror hovedpersonen også, at det havde været anderledes, hvis hans nuværende klub havde haft noget at spille for. Det havde Silkeborg ikke. Alligevel vandt de 1-0 og sendte AaB i 1. division.

- Jeg havde ingen problemer, da vi mødte AaB to gange i pokalen. Så det var bare et helt anderledes scenarie her, hvor AaB kunne opleve den værste dag i klubbens historie.

- Det var ikke noget, jeg havde lyst til at være en del af, siger Kasper Kusk.