Afrikas bedste spiller er AaB'er: Havde knap spillet organiseret fodbold for 1,5 år siden

AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, erkender, at Christian Bassogog kan være væk til sommer.

Christian Bassogog blev kåret som turneringens bedste spiller i African Cup of Nations. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

Afrikas bedste fodboldspiller spiller i AaB og hedder Christian Bassogog.

Det er en kendsgerning, efter at den camerounske spiller søndag vandt African Cup of Nations med sit land og blev kåret som turneringen bedste spiller.

En overraskelse af dimensioner, også for AaB’s sportsdirektør, Allan Gaarde, der fulgte kampene fra Portugal, hvor AaB i øjeblikket er på træningslejr.

- Alle hernede, spillere og ledere, har set Camerouns to sidste kampe på en halvdårlig forbindelse hernede i Portugal. Vi har levet kampene med ham, siger Allan Gaarde til DR.

- For halvandet år siden var Bassogog en spiller, som nærmest aldrig havde spillet organiseret fodbold i Cameroun. Han havde spillet tre måneder i den tredjebedste række i USA, og pludselig spiller han professionel fodbold i AaB, siger Gaarde.

Enorm succes-historie

At en 21-årig spiller kan tilpasse sig så hurtigt til danske forhold og nu har fået sit internationale gennembrud er i sig selv en succeshistorie, mener Gaarde.

Også selv om Bassogog endnu ikke har fået sit gennembrud i Superligaen, hvor han har spillet 31 kampe og scoret fire mål.

- Jeg synes, at han har været en kæmpesucces i Superligaen for os. Jeg vil kalde det en enorm succes-historie, at han er startet i så mange kampe i efteråret, siger Gaarde og uddyber:

- De skridt, han har taget, har været kvantespring i hans udvikling. Da han kom til Danmark, snakkede han hverken dansk eller engelsk, så han skulle lære et helt nyt samfund at kende, vores regler og normer, siger Gaarde.

- Og spillemæssigt skulle han lære et helt nyt spillesystem og taktiske elementer, plus at han i starten ikke havde fysik til at spille i mere end 15-20 minutter, siger sportsdirektøren.

Drømmen om udlandet

At blive kåret som turneringens bedste spiller betyder også, at interessen for Christian Bassogog er rødglødende. Derfor risikerer AaB at miste den ombejlede spiller, inden han for alvor har slået rødder i Superligaen.

- Han vil gerne forfølge en drøm om at spille i en bedre liga og et højere niveau, og vi vil naturligvis hjælpe ham med den drøm. Hvilket er noget, som vi også skal profitere af i AaB, ligesom han skal profitere af det, siger Gaarde.

- Vi har kontrakt med ham indtil sommeren 2019, og det er da naturligt, at der er interesse for ham. Når man ser, at han har overgået markante spillere på den europæiske scene i African Cup of Nations, så er det naturligt, at han er ombejlet. Så det kan da være, at der sker noget i sommer.

- Men fokus er, at vi skal have ham hjem, så skal han fejres, og så skulle han gerne være med i det, vi forsøger at bygge op med Wieghorst i spidsen, siger Allan Gaarde.

Christian Bassogog er stadig i Afrika, hvor han skal hjem til Cameroun og fejres, inden han vender hjem til AaB inden forårssæsonens start.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter